Klops zapiekany z chlebem i serem*

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
A oto obiecane zdjecie:
IMGP2772.JPG
Po upieczeniu lepiej kroic w foremce, ja wyjelam od razu i mi sie rozplywalo, wiec szybko zapakowalam z powrotem do keksowki. Gdy wystygnie mozna z klopsem robic co sie chce.

Załączniki

• IMGP2772.JPG
    IMGP2772.JPG
    113.8 KB · Wyświetleń: 1

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
0
36
moni20 @ 15 Nov 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=775709A oto obiecane zdjecie:
Pokaż załącznik 35063
Po upieczeniu lepiej kroic w foremce, ja wyjelam od razu i mi sie rozplywalo, wiec szybko zapakowalam z powrotem do keksowki. Gdy wystygnie mozna z klopsem robic co sie chce.
podoba mi się ten pomysł
icon_smile.gif

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
moni20 @ 14 Nov 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=775283Do masy miesnej dodalam dodatkowo papryke zielona, pomaranczowa, ogorka kiszonego startego na duzych oczkach i starty ser. Zobaczymy jaki bedzie efekt.
Kochane, dwa razy piekłam ten klops i za każdym razem kroił się dobrze zaraz po wyjęciu z foremki. Moni wzięła o 30 dkg mięsa mniej i dodała dodatkowe składniki, które na pewno podniosły walory smakowe mięsa, ale zmniejszyły spoistość masy mięsnej i dlatego klops trzeba było kroić w formie. To nie feler, ale chciałam tylko wytłumaczyć nietypowe zachowanie się mięsa po upieczeniu. Reszta jest OK. Najważniejsze że smakował i cieszę się, że skorzystała z tego przepisu. Zachęcam do pieczenia tego klopsa, bo to i na obiad wystarcza i do kanapek.

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Senorka moja masa miesna byla super zwarta i ona nie uciekala(warzywa nic nie zmienily), natomiast masa z chleba rozjezdzala sie ... moze sera dalam za duzo (chleb byl malo namoczony bo stwierdzilam ze tluszcze z miesa i tak zrobia swoje)

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Rozumiem. Widocznie wyciągnęłam błędne wnioski. Ważne, że smakowało. Tak się cieszę, że skorzystałaś z tego przepisu. Dziękuję. Pozdrowienia.
wink.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
robilam i zapomnialam sie wpisac
icon_smile.gif
seniorko pyszne,mozna przygotowac wczesniej a to duzy plus,pozniej tylko podgrzalam plastry i podalam z sosem, pyszka
bussi.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy