Kluski lane na mleku

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
dzisiaj w pośpiechu rano robiłam i o chwilę za wcześnie zaczęłam wlewać kluseczki.
Efektem była gęsta zupa mleczna z kluseczkami
icon_smile.gif

Dzieci zachwycone
rofl.gif

eremiw

Member
Wrz 1, 2007
261
1
18
jaxja @ 15 Jan 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=933014Lane kluski na mleku, to koszmar mojego dzieciństwa. Mama uważała, że sa bardzo zdrowe i odzywcze i często je gotowała. O wiele za często, bo ja ich nie znosiłam. Dlatego nie miałam pojęcia, że istnieją ludzie, którzy je lubią i ten wątek jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem.
Jesteś mi siostra ! Dokładnie to samo pomyślałam, nie jem tego od wieków( na mleku- bo z inna zupą- ok)

izydorka

Member
Gru 9, 2008
1,319
0
0
Ja wyrosłam
icon_mrgreen.gif
na tej zupie.Ale nie gotowałam jej od wieków-muszę spróbować.Ciekawe co na to moje "chrupkowe" dziewczyny?Wierzę,ze polubią
lecker.gif
.Jutro gotuję na śniadanie.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
duende @ 15 Jan 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=932773wszystkie dodatki mile widziane, jutro sypnę cukier waniliowy
icon_smile.gif

A wiecie, że dodanie cukru do kluseczek a nie do mleka zupełnie zmienia smak tej mlecznej zupy? Porównajcie sobie, zaskakujące
icon_smile.gif
Smakowało mi, do ciasta lanego dodałam c. waniliowy a mleko ugotowałam z kawałkiem wanilii,
ale jednak wolę tradycyjnie, przeszkadzało mi, że mam niesłodkie mleko a słodkawe kluski, więc dosłodziłam dodatkowo całą zupę.
To była moja dzisiejsza kolacja.
P.S. Porcję dla dwóch osób zjadłam sama
icon_lol.gif

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
BeataSz @ 23 Jan 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=936109Smakowało mi, do ciasta lanego dodałam c. waniliowy a mleko ugotowałam z kawałkiem wanilii,
ale jednak wolę tradycyjnie, przeszkadzało mi, że mam niesłodkie mleko a słodkawe kluski, więc dosłodziłam dodatkowo całą zupę.
To była moja dzisiejsza kolacja.
P.S. Porcję dla dwóch osób zjadłam sama
icon_lol.gif
czyli zdecydowanie wolisz tradycyjny smak.
Skoro zjadłąś całą porcję, to znaczy, że było pyszne
icon_smile.gif

izydorka

Member
Gru 9, 2008
1,319
0
0
No i ugotowałam starszej córce-była zachwycona.A ja wsunęłam to co pozostało w garnku-tylko troszkę dosłodziłam-takie wspomnienie z dzieciństwa.Pyszne było i zaspokoiło moją potrzebę słodkości.

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
Jutro robię sobie i dziecku na śniadanie! wieki całe nie jadłam, a jestem wielbicielką klusek wszelakich
icon_smile.gif

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
mniam
mniam.gif

dziecię zjadło pełną miseczkę (!!!) czyli będę robić częściej
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy