jaxja @ 15 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=933014Lane kluski na mleku, to koszmar mojego dzieciństwa. Mama uważała, że sa bardzo zdrowe i odzywcze i często je gotowała. O wiele za często, bo ja ich nie znosiłam. Dlatego nie miałam pojęcia, że istnieją ludzie, którzy je lubią i ten wątek jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem.Jesteś mi siostra ! Dokładnie to samo pomyślałam, nie jem tego od wieków( na mleku- bo z inna zupą- ok)
duende @ 15 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=932773wszystkie dodatki mile widziane, jutro sypnę cukier waniliowy![]()
A wiecie, że dodanie cukru do kluseczek a nie do mleka zupełnie zmienia smak tej mlecznej zupy? Porównajcie sobie, zaskakujące
Smakowało mi, do ciasta lanego dodałam c. waniliowy a mleko ugotowałam z kawałkiem wanilii,
ale jednak wolę tradycyjnie, przeszkadzało mi, że mam niesłodkie mleko a słodkawe kluski, więc dosłodziłam dodatkowo całą zupę.
To była moja dzisiejsza kolacja.
P.S. Porcję dla dwóch osób zjadłam sama![]()
BeataSz @ 23 Jan 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=936109Smakowało mi, do ciasta lanego dodałam c. waniliowy a mleko ugotowałam z kawałkiem wanilii,
ale jednak wolę tradycyjnie, przeszkadzało mi, że mam niesłodkie mleko a słodkawe kluski, więc dosłodziłam dodatkowo całą zupę.
To była moja dzisiejsza kolacja.
P.S. Porcję dla dwóch osób zjadłam sama
czyli zdecydowanie wolisz tradycyjny smak.
Skoro zjadłąś całą porcję, to znaczy, że było pyszne![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.