Kluski z białym serem

madź

Member
Lut 22, 2007
366
0
0
ja to robię ale na słodko.
czyli makaron, ser biały, ew łyżka jogurtu/śmietany gdy ser biały jest za suchy i troche cukru
icon_smile.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Nigdy nie jadłam takiego połączenia.
Lece do Reala po składniki i zaraz na obiadek zrobię
już widzę minę męża
icon_eek.gif
icon_mrgreen.gif

------------------------
Zjedzone, zrobiłam z dużą ilością smażonego boczku, kiełbaski i cebuli
lecker.gif

bardzo smaczne, dziękuję
mniam.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Siedmiokropka

Member
Sty 9, 2008
5,224
1
0
Arribeth @ 1 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=642969Robię coś bardzo podobnego, tylko kluski wrzucam na patelnię do podsmażonej cebulki, wkruszam w to ser i podsmażam. Twaróg tak fajnie się wtedy topi a makaron robi chrupiący, mniammm. Już wiem co będzie jutro na obiad:)
Robię identycznie. Biały ser w sporą kostkę trzeba pokroić, jak się podsmaży to ma tki specyficzny smak, suuuper
mniam.gif
bez cebulki robię, tylko makaron, ser i sporo soli
lecker.gif
pycha !

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Ależ to kluski po węgiersku, które dobrze znam, robię i lubię! Tylko u nas od zawsze dawało się do tego makaron łazanki.
Pyszne z dużą ilością podsmazonej cebuli i kiełbasy, i odrobiną papryki.
lecker.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

faraula

Member
Wrz 16, 2008
180
0
0
dzieki za przypomnienie... U mnie w domu tez sie makaron wrzucalo do cebul i ser tez na patelnie. Zawsze lubilam, trzeba bedzie wyprobowac, czy sie mezowi spodoba :D Tylko polskiego sera nie mam, ciekawe czy z quarkiem by smakowalo mniej wiecej...? Ktos juz probowal?

faraula

Member
Wrz 16, 2008
180
0
0
Sprawdzilam z feta i bylo dobre,choc to nie to samo, bu
icon_sad.gif
. Wkazdym razie bede zagladac do dzialu w poszukiwaniu inspiacji
icon_razz.gif

Ps. nie ma tu czegos jak edycja postu?

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
nawet nie wiedziałam, że są moje ulubione kluchy na cinie. Dzisiaj były na obiad. Bez cukru i bez cebulki

kluski4.JPG

Załączniki

• kluski4.JPG
    kluski4.JPG
    108.2 KB · Wyświetleń: 0

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Rowniez pamietam to danie ze stolowki szkolnej, bardzo to lubie, oczywiscie wersja slodka. Tutaj tez nie moge kupic zwyklego bialego sera, na szczescie kochana mamusia przy ostatniej wizycie przywiozla mi kilka grudek sera bialego domowego wiec mam jeszcze zapas. Mysle ze z quarkiem to juz nie bedzie to samo. Moze w polskim sklepie idzie kupic, musze sprawdzic przy okazji :D

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Ja też bardzo lubię takie kluski a bardzo dawno nie jadłam. Wole takie tylko ugotowane, broń Boże nie przelewane zimną wodą, położone na nich surowe masło i wymieszane a na to ser pokruszony. Pycha.

Moi

Member
Paź 28, 2008
4,240
0
0
A u mnie się robi jeszcze zupełnie inaczej:
kluchy, biały ser, bułka zrumieniona na maśle, sól. Chyba tej wersji jeszcze tu nie było.

Dorotka.p

Member
Wrz 21, 2007
1,661
3
38
Mój ślubny uwielbia taki makaron, ale koniecznie z chudym serem, bo ma się kruszyć, a nie mazać i ze skwareczkami. Zawsze pochłania go ogromną ilość, a potem nie może wstać od stołu.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy