KOKOSANKI (debiut) :)

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0

lullaby

Member
Paź 22, 2005
172
0
0
Niezmiernie się cieszę, że smakują.
Pozdrawiam wszystkich świątecznie
icon_smile.gif
 

alexandra

Member
Mar 4, 2007
128
0
0
ja też robiłam z tego przepisu i wyszły pyszne
icon_smile.gif


P1030570.JPG

P1030574.JPG
 

Załączniki

  • P1030570.JPG
    P1030570.JPG
    84.7 KB · Wyświetleń: 2
  • P1030574.JPG
    P1030574.JPG
    68.5 KB · Wyświetleń: 2

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Alexanda, sliczne ci wyszły
lecker.gif
Chyba czas samej sie za te wziąć, bo owsiane i sezamowe juz troche sie przejadły
icon_mrgreen.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Robiłam, pychota
daumen.gif

Choć nie wiem jakim cudem cos zostało do upieczenia, bo pomimo surowej mąki część zeżarłam na "żywca"
rofl.gif

Kleiło się ciężko - toteż najpierw miskę z masą wsadziłam do zamrażalki i pożądnie schłodziłam. Potem kleiło się lepiej i dzięki oziębieniu ciasteczka nie rozlazły się na blasze
icon_wink.gif

Polecam
daumen.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ja swoich nie turlam, zgniatam palcami w kupeczki. Troche przez to niekształtne, ale co tam
icon_mrgreen.gif
I tak pyszne są, choć najlepsze prosto z lodówki
daumen.gif

Obraz_003.jpg
Obraz_007.jpg

P.S. Znów zdjęcia w nocy robione...
 

Załączniki

  • Obraz_003.jpg
    Obraz_003.jpg
    61.3 KB · Wyświetleń: 2
  • Obraz_007.jpg
    Obraz_007.jpg
    72.2 KB · Wyświetleń: 2

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Aku - z Tobą to nigdy nic nie wiadomo, więc wole się zapytać dla pewności
rofl.gif


bussi.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ze mna nic nie wiadomo
gruebel_2.gif
No kurcze, podpadłam i nie wiem czym
fiesgrins.gif
rofl.gif

A ty co, robisz kokosowe kuleczki? Pycha są
icon_wink.gif
I to taka słodycz <choc absolutnie nie są przesłodzone
icon_mrgreen.gif
>, że wystarczy jedną zjeść by poprawic sobie humor i smak
icon_wink.gif
Zachęcam
lecker.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

marta.larsen

Member
Lis 17, 2006
142
0
16
a to moje kokosanki,
bardzo prosty przepis, szybko sie je robi, a jeszcze szybciej zjada
swietnie sie turlaja w rekach,
dla tych co maja problemy z ich uturlaniem w rekach, proponuje co jakich czas zwilzac rece w wodzie

P5202875.JPG
 

Załączniki

  • P5202875.JPG
    P5202875.JPG
    54.8 KB · Wyświetleń: 2

#julie

Member
Maj 26, 2007
3
0
0
oglądam te wszystkie zdjęcia i nabrałam takiego smaka, że chyba je jutro upiekę, bo ostatnio znalazłam cały pojemnik wiórków kokosowych
icon_smile.gif
.
czy będzie duża różnica jeżeli zamiast masła użyję margaryny? i czy zamiast natłuszczać blachy mogę ciastka wyłożyć na papierze do pieczenia (wtedy nie byłoby problemu z przyklejaniem się do blachy)? wybaczcie takie zapewne dla was oczywiste pytania, ale to będą dopiero drugie ciastka jakie w życiu upiekę
icon_redface.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lullaby

Member
Paź 22, 2005
172
0
0
#julie @ 7 Jun 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=518155oglądam te wszystkie zdjęcia i nabrałam takiego smaka, że chyba je jutro upiekę, bo ostatnio znalazłam cały pojemnik wiórków kokosowych
icon_smile.gif
.
czy będzie duża różnica jeżeli zamiast masła użyję margaryny? i czy zamiast natłuszczać blachy mogę ciastka wyłożyć na papierze do pieczenia (wtedy nie byłoby problemu z przyklejaniem się do blachy)? wybaczcie takie zapewne dla was oczywiste pytania, ale to będą dopiero drugie ciastka jakie w życiu upiekę
icon_redface.gif
Julie myślę, że w tym wypadku użycie margaryny zamiast masła może się nie sprawdzić i niekorzystnie wpłynąć na smak kokosanek.
Jeśli natomiast chodzi o papier na pewno się sprawdzi.
Pozdrawiam i powodzenia
daumen.gif



Sloneczko, podwójne porcje zawsze robić warto :D
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
#julie @ 7 Jun 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=518155czy będzie duża różnica jeżeli zamiast masła użyję margaryny?
Nie
zahnlos.gif
Ja często uzywam zamiennie margaryne zamiast masła - bo w takich ciasteczkach zmiany smaku nie czuc IMHO. I z margaryna sa lzejsze dla watroby.
Co innego, jak ciasteczka czy masa ma być z surowego tłuszczu - wtedy zamiana wpływa zdecydowanie na smak.

Papier do pieczenia tez dobrze sie sprawdza. Korzystaj z takiego, który dobrze znasz i cie nie zawiódł
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lullaby

Member
Paź 22, 2005
172
0
0
Akulko, ja nie jestem zagorzałą przeciwniczką margaryny, ale moim zdaniem (a piekłam te kokosanki nie raz) tutaj się nie sprawdzi ta zamiana.
Co innego ciasto kruche a co innego tego typu ciasteczka.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Lullaby, ja juz jestem post factum
icon_mrgreen.gif
Na smak nie narzekałam
icon_wink.gif
daumen.gif
Moze inni mają wrażliwsze podniebienie, mnie margaryna smaku nie zepsuła
icon_wink.gif