- Sty 28, 2006
- 6,033
- 9
- 38
3 białka
łyżeczka soku z cytryny
7 lyżek cukru pudru
1/2 łyzeczki cynamonu
200 gr wiórków kokosowych
1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
szczypta soli
Cukier przesiać z cynamonem.
Białka ubić z sokiem cytrynowym i solą na sztywną pianę.
Ubijając dodawać po łyzce cukier.
Wymieszać z wiórkami.
Kokosową masę wyciskać ze szprycy lub łyżką tworzyć zgrabne kopczyki na blaszce do pieczenia wyłozonej pergaminem.
Piec 15 min w tem 180 po upieczeniu ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kapieli wodnej.
W czekoladzie zanużać do połowy każde ciastko i zosstawic do ostygniecia.
łyżeczka soku z cytryny
7 lyżek cukru pudru
1/2 łyzeczki cynamonu
200 gr wiórków kokosowych
1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
szczypta soli
Cukier przesiać z cynamonem.
Białka ubić z sokiem cytrynowym i solą na sztywną pianę.
Ubijając dodawać po łyzce cukier.
Wymieszać z wiórkami.
Kokosową masę wyciskać ze szprycy lub łyżką tworzyć zgrabne kopczyki na blaszce do pieczenia wyłozonej pergaminem.
Piec 15 min w tem 180 po upieczeniu ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kapieli wodnej.
W czekoladzie zanużać do połowy każde ciastko i zosstawic do ostygniecia.
