CIASTO:
-2 szklanki mąki krupczatki
-15-20 dag margaryny
-2 żółtka
-2/3 szklanki cukru pudru
-5 dag wiórek kokosowych
WARSTWA BUDYNIOWA:
-1 budyń waniliowy
-niecałe 0,5 litra mleka
-1 puszka ananasa
WARSTWA ŚMIETANOWA:
-0,5 litra śmietany kremówki
-2x śmietan-fix
-2 łyżki cukru pudru
CIASTO:
Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem aż zaczną przypominać kaszę, a następnie szybko zagnieść ręką. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce przez conajmniej 30 minut. Następnie wylepić nim formę o wymiarach 40x10 cm i podpiec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut.
WARSTWA BUDYNIOWA:
Połowę ananasów w puszki posiekać w kostkę.
Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając troszeczkę mniej mleka. Jeszcze gorący wymieszać z ananasami i wyłożyć na podpieczony spód. Piec kolejne 20-25 minut w tej samej temperaturze.
WARSTWA ŚMIETANOWA:
Pozostałe ananasy zmiksować lub pokroić w bardzo,bardzo,bardzo drobna kostkę.
Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixami. Dosłodzić do smaku i dodać zmiksowane/posiekane ananasy. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto i dowolnie udekorować.
-2 szklanki mąki krupczatki
-15-20 dag margaryny
-2 żółtka
-2/3 szklanki cukru pudru
-5 dag wiórek kokosowych
WARSTWA BUDYNIOWA:
-1 budyń waniliowy
-niecałe 0,5 litra mleka
-1 puszka ananasa
WARSTWA ŚMIETANOWA:
-0,5 litra śmietany kremówki
-2x śmietan-fix
-2 łyżki cukru pudru
CIASTO:
Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem aż zaczną przypominać kaszę, a następnie szybko zagnieść ręką. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce przez conajmniej 30 minut. Następnie wylepić nim formę o wymiarach 40x10 cm i podpiec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut.
WARSTWA BUDYNIOWA:
Połowę ananasów w puszki posiekać w kostkę.
Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając troszeczkę mniej mleka. Jeszcze gorący wymieszać z ananasami i wyłożyć na podpieczony spód. Piec kolejne 20-25 minut w tej samej temperaturze.
WARSTWA ŚMIETANOWA:
Pozostałe ananasy zmiksować lub pokroić w bardzo,bardzo,bardzo drobna kostkę.
Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixami. Dosłodzić do smaku i dodać zmiksowane/posiekane ananasy. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto i dowolnie udekorować.