kolorowe kapusty (kalafior) w płatkach migdałów

anni

Member
Wrz 1, 2009
284
0
0
Nie wiem, czy jest tam retsept.no chcesz podzielić się z wami, to jest bardzo smaczny
lecker.gif

Jeden z moich ulubionych dań latem:) spróbuj dwa lata temu, to kapusty na Zakarpaciu po prostu zakochał się w niej! Teraz w domu I rób to zawsze bardzo smaczne przekąski warzywne.
Kalafior gotować przez kilka minut w osolonej wodzie, ostudzić, rozkładać na kwiatostan, zanurzyć każdy kwiatostan w mące, potem w bici jaj
rolki w płatkach migdałów, frytować, położyć się na papierowy ręcznik w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Podawać jako przystawka do mięsa, ale ja osobiście love this kapusty właśnie tak, bez niczego:)

[Вложение = 45783: s640x480.jpg]

Załączniki

• s640x480.jpg
    s640x480.jpg
    90.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,774
28
48
a ja mysle, ze zrozumialam
icon_smile.gif

chyba chodzi o panierowane w mace, jajku i migdalach, smazone w glebokim tluszczu rozyczki kalafiora
lecker.gif

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Anni nie zna polskiego, korzysta z elektronicznego tłumacza. Ułatwię ci zrozumienie.

CYTATKalafior gotować przez kilka minut w osolonej wodzie, ostudzić, rozkładać na kwiatostan, zanurzyć każdy kwiatostan w mące, potem w bici jaj
rolki w płatkach migdałów, frytować, położyć się na papierowy ręcznik w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Podawać jako przystawka do mięsa, ale ja osobiście love this kapusty właśnie tak, bez niczego:)
"Kalafior gotować kilka minut w osolonej wodzie, ostudzić, rozdzielić na różyczki. Każdą różyczkę obtoczyć w mące, potem w ubitym jajku i płatkach migdałowych. Usmażyć w głębokim tłuszczu, osaczyć na papierowym ręczniku.
Podawać jako przystawkę do mięsa, ale ja osobiście wolę solo, bez niczego."

Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Anni, za nic nie przepraszaj
icon_smile.gif

To naturalne, że automatyczny tłumacz ( zwłaszcza w google ) czasem coś zabawnie przetłumaczy.
Dobrze, że z nami jesteś
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy