- Sie 19, 2007
- 16,197
- 1
- 0
Przepis mam z ksiażki M. Śleżańskiej " Kucharz Polski", wyd. Poznań 1932 r. Konfitura jest przepyszna, jeśli ktoś lubi dynię , polubi też i tę konfiturę. Przepis prosty i łatwy , napewno się uda.
Niezbyt dojrzałą dynię obrać, pokroić w kostkę. Sparzyć ją wrzątkiem.
Na 1 kg obranej dyni wziąć 1,5 kg cukru
2 szkl wody
sok z całej cytryny
Smażyć tak długo, aż konfitura stanie się przezroczysta.
Niezbyt dojrzałą dynię obrać, pokroić w kostkę. Sparzyć ją wrzątkiem.
Na 1 kg obranej dyni wziąć 1,5 kg cukru
2 szkl wody
sok z całej cytryny
Smażyć tak długo, aż konfitura stanie się przezroczysta.