belle @ 27 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=384270ewalukas przepraszam cie mocno ale dopiero doszlam do kompa
juz jest za pozno z moja odpowiedzia![]()
mam nadzieje ze zrobilas jak myslalas
i tak tego polamanego miejsca nie bedzie widac
koniecznie napisz jak sobie poradzilasbelle nie za pozno bo dopiero zabieram sie za masęplacki popiekłam wczoraj żeby dziś mniej roboty mieć![]()
![]()
bardzo się cieszę że ominie mnie pieczenie po raz kolejny placków orzechowych![]()
dziś będzie ciasto zrobione, jutro wieczorem dopiero jedzonejak ja to wytrzymam![]()
![]()
na pewno zdam relacje![]()
AnnaH @ 27 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=384365mozna to zrobic w formie okraglej 26cm??albo lepiej prostokotnej, czy ok.20*30 jest ok.
I jeszcze cz moge upiec go w czwartek, w piatek masa a w sobote zjesc????![]()
mozesz upiec w okraglej formie bedzie najwyzej ciasto wyzsze i jako tort sie bedzie prezentowalo
w tej prostokatnej tez mozesz piec
ja robilam zawsze w prostokatnej
a jak wczoraj upieklas ciasto to moze spokojnie lezakowac przykryte aby bardzo nie wyschlo
i przelozyc dzis a konsumowac w sobote
jutro po poludniu bede caly czas w dpomu wiec jak jakies pytania bedziesz miala to smialo pisz![]()
![]()
AnnaH @ 27 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=384365I jeszcze cz moge upiec go w czwartek, w piatek masa a w sobote zjesc????AnnaH ja robiłam placki właśnie w czwartek, w piątek masą przekładane a w sobote wieczorem dopiero jedzonei było baaaardzo smaczne![]()
![]()
ewalukas @ 17 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=397034Aj jak pomyśle o tym to aż ślinka mi leci
ja tez
zjadalabym kawalek tego ciasta![]()
bietko mam nadzieje ze udalo ci sie ciasto
ja zrobilam mase z soku z dwoch puszek i troszke wiecej budyniu dosypalam
rezszte proporcji dokladnie jak w przepisie
napisz czy sie udalo![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.