Korzenne ciasto z posypka

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Mnie tez nie wyrosło tak jak na zdjeciach. Moze one z dużym zbliżeniem robione.. ;)
Może
icon_biggrin.gif
trzeba się jakoś pocieszyć w końcu :lol:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
ja zrobiłam ze 125g i wyszło oki.

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Zrobilam w zeszłym tygodniu dla znajomych i wśród panów odbyla sie krótka walka o ostatni kawałek :lol: Pyszne, bakaliowo-korzenne, genialne do czarnej herbaty aromatyzowanej goździkami, cynamonem, imbirem i pomarańczą (Hot Spice albo Adwentowa). Jeśli ma się łuskane orzechy robi sie je szybciutko (ja niestety mam z ogrodu, więc łuskanie przekazuje meżowi, przez co czas przygotowania wybitnie się wydłuża 8) ).
Ze względu na pojawiające sie uwagi dotyczące problemów z wyrastaniem, dodałam niepełną łyzeczkę proszku do pieczenia i moze dlatego nie było tak wilgotne jak się spodziewałam, ale nie zmienia to mojej opinii, że ciasto jest pyszne i banalnie proste w przygotowaniu.

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
U nas to ciasto idzie jak przysłowiowa woda.
icon_smile.gif
Ale my lubimy korzenne ciasta, zwlaszcza mój małżonek.
Kilka dni temu upiekłam niewielką foremkę z myślą o spotkaniu z Limonką i zanim się zorientowałam to prawie wszystko moje chlopaki pożarli. Musiałam po kryjomu schować ostatni kawałek, bo z niczym bym u Limonki zawitała. :oops:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Prze przepyszne przedświąteczne ciasto! Bardzo proste, a efekt wszytskich zachwyca! Pycha!

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
ja w moździerzu rozwalam je

amatorka

Member
Wrz 25, 2005
316
0
16
No to w końcu chyba kupię sobie moździeż. Nie wiedziałm, że tak można łupać goździki z zielem :oops:
Człowiek uczy się całe życie. :cheers:

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Musiałam zwierzęciu upiec coś korzennego i przypomniałam sobie o tym przepisie
icon_smile.gif
Jak zawsze pyszne, wyrosło swietnie na samej sodzie (łyżeczka była nawet taka niepełna). Mniamć.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy