Cookie @ 30 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=632093nabralam ochoty na ta wspaniala krajanke. A jak zrobic ta mase orzechowa? Bede wdzieczna dozgnnnie
Ale o jaką masę orzechową chodzi?
Mycha @ 13 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637322No to ja teraz z pytaniemTez mam mielone orzechy i mam uzyc tyle samo co w przepisie czy mniej albo wiecej?![]()
Ze tez w tamtym roku taki super przepis przegapilam
Mycha, tyle samo użyj![]()
dziunia @ 13 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637336Mycha, tyle samo użyj
Dzieki Dziuniu![]()
Bede piekla pierwszy raz takie cudo mam nadzieje ,ze mi wyjdzie taka ladna jak Wasze![]()
kasha @ 14 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637903Właśnie siedzi w piecu. Boję sie, aaaaaa!
Czy Wam też po rozwałkowaniu wychodziły takie cieniuteńkie płaty ciasta i masy?![]()
Ja na szczęście zrobiłam w mniejszej blaszce 26x26cm i ledwo wystarczyło, a rozwałkowałam na 3mm
Kasiu, mnie sie to samo zrobilo w zeszlym roku.... Ledwie rozplaszczylam na kolo foremki do pizzy
kasha @ 14 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637903Właśnie siedzi w piecu. Boję sie, aaaaaa!
Czy Wam też po rozwałkowaniu wychodziły takie cieniuteńkie płaty ciasta i masy?![]()
Ja na szczęście zrobiłam w mniejszej blaszce 26x26cm i ledwo wystarczyło, a rozwałkowałam na 3mm
Ciasto ma być cienkie, ale nie wiem dlaczego wyszło Ci tylko 3mm i nie starczyło.
kasha @ 15 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=638039Nie dopiekł się wcale dół jest surowy i gliniasty![]()
zakalec się chyba zrobił, albo może trza było najpierw podpiec osobno ten dół
Niczego nie trzeba podpiekać osobno, nie będzie się przecież wtedy trzymało razem. Czas pieczenia jest w każdym przepisie orientacyjny, piekarniki mogą się między sobą różnić, więc czasem trzeba ciasto piec dłużej. Poza tym zawsze lepiej piec na niższym poziomie ciasta kruche, wtedy ryzyko niedopieczenia spodu jest mniejsze.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.