Cookie @ 30 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=632093nabralam ochoty na ta wspaniala krajanke. A jak zrobic ta mase orzechowa? Bede wdzieczna dozgnnnieAle o jaką masę orzechową chodzi?
Mycha @ 13 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637322No to ja teraz z pytaniemTez mam mielone orzechy i mam uzyc tyle samo co w przepisie czy mniej albo wiecej?
Ze tez w tamtym roku taki super przepis przegapilamMycha, tyle samo użyj
dziunia @ 13 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637336Mycha, tyle samo użyjDzieki Dziuniu
Bede piekla pierwszy raz takie cudo mam nadzieje ,ze mi wyjdzie taka ladna jak Wasze
kasha @ 14 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637903Właśnie siedzi w piecu. Boję sie, aaaaaa!
Czy Wam też po rozwałkowaniu wychodziły takie cieniuteńkie płaty ciasta i masy?
Ja na szczęście zrobiłam w mniejszej blaszce 26x26cm i ledwo wystarczyło, a rozwałkowałam na 3mmKasiu, mnie sie to samo zrobilo w zeszlym roku.... Ledwie rozplaszczylam na kolo foremki do pizzy
kasha @ 14 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=637903Właśnie siedzi w piecu. Boję sie, aaaaaa!
Czy Wam też po rozwałkowaniu wychodziły takie cieniuteńkie płaty ciasta i masy?
Ja na szczęście zrobiłam w mniejszej blaszce 26x26cm i ledwo wystarczyło, a rozwałkowałam na 3mmCiasto ma być cienkie, ale nie wiem dlaczego wyszło Ci tylko 3mm i nie starczyło.
kasha @ 15 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=638039Nie dopiekł się wcale dół jest surowy i gliniasty
zakalec się chyba zrobił, albo może trza było najpierw podpiec osobno ten dółNiczego nie trzeba podpiekać osobno, nie będzie się przecież wtedy trzymało razem. Czas pieczenia jest w każdym przepisie orientacyjny, piekarniki mogą się między sobą różnić, więc czasem trzeba ciasto piec dłużej. Poza tym zawsze lepiej piec na niższym poziomie ciasta kruche, wtedy ryzyko niedopieczenia spodu jest mniejsze.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia