- Wrz 23, 2008
- 17,694
- 97
- 48
Jedyna wersja cyca, którą jestem w stanie przełknąć.
Duży kurzy cyc 600-700g
pół pęczka szczypiorku
kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
słodka papryka
2-3 łyżki majonezu kieleckiego
olej do smażenia
Do przyrządzenia tych kotletów używam przystawki siekającej do blendera. Wsadzam do dzbanka z grubsza pokrojonego cycka i puszczam kilka machnięć ostrzami. Dorzucam resztę skłądników i miksuję trochę dłużej. Kotlety wykładam łyżką na rozgrzany tłuszcz, wygładzam wierzchem zmoczonej w oleju łyzki i smażę z obu stron. Gotowe. Niezłe z sosem czosnkowym i zieleniną.
Duży kurzy cyc 600-700g
pół pęczka szczypiorku
kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
słodka papryka
2-3 łyżki majonezu kieleckiego
olej do smażenia
Do przyrządzenia tych kotletów używam przystawki siekającej do blendera. Wsadzam do dzbanka z grubsza pokrojonego cycka i puszczam kilka machnięć ostrzami. Dorzucam resztę skłądników i miksuję trochę dłużej. Kotlety wykładam łyżką na rozgrzany tłuszcz, wygładzam wierzchem zmoczonej w oleju łyzki i smażę z obu stron. Gotowe. Niezłe z sosem czosnkowym i zieleniną.
Ostatnią edycję dokonał moderator: