- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 1
- 38
5-7 jajek ugotowanych na twardo
1-2 surowe jajka
bułka namoczona w mleku i odciśnięta
troszkę (np. 1 łyżkę) masła
sól, pieprz, ew. inne przyprawy( ja daję pieprz cayen lub chili)
zielenina( pietruszka, szczypiorek)
bułka tarta i tłuszcz do smażenia
Jajka drobno posiekać lub wraz z bułką przepuścić przez praskę, czy maszynkę, wymieszać z przyprawami, surowym jajkiem, masłem i zieleniną, gdyby było za rzadkie dosypać można trochę tartej bułki( ale nie powinno być zbyt gęste jak np. z mięsa). Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ziemniakami można i jakąś ostrzejszą surówką. Ja zawsze robię do nich surówkę z pora.
Wychodzi ok. 4-5 złotych za całość( łącznie z surówką) i jest obiad na pewno dla 4 osób
1-2 surowe jajka
bułka namoczona w mleku i odciśnięta
troszkę (np. 1 łyżkę) masła
sól, pieprz, ew. inne przyprawy( ja daję pieprz cayen lub chili)
zielenina( pietruszka, szczypiorek)
bułka tarta i tłuszcz do smażenia
Jajka drobno posiekać lub wraz z bułką przepuścić przez praskę, czy maszynkę, wymieszać z przyprawami, surowym jajkiem, masłem i zieleniną, gdyby było za rzadkie dosypać można trochę tartej bułki( ale nie powinno być zbyt gęste jak np. z mięsa). Formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z ziemniakami można i jakąś ostrzejszą surówką. Ja zawsze robię do nich surówkę z pora.
Wychodzi ok. 4-5 złotych za całość( łącznie z surówką) i jest obiad na pewno dla 4 osób