Kotlety z kapusty pekińskiej

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Kotlety z kapusty pekińskiej

Kotlety_z_kapusty_pekinskiej.JPG

8 dużych liści kapusty pekińskiej
8 plastrów szynki
8 plasterków sera żółtego
mąka
bułka tarta
3 jajka
łyżka śmietany 12%
oregano i chilli
sól i pieprz
Olej rzepakowy do smażenia

1.Liście sałaty zalać wrzącą wodą i mocno osuszyć.
2. Na każdym liściu ułożyć plasterek szynki i sera. Posypać przyprawami. Złożyć na połowę.
3.Jajka wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem.
4.Panierować w mące, jajku i bułce tartej.
5.Smażyć na średnio gorącej patelni na rumiano z obu stron.

Ps Przepis pochodzi z http://gregorhspeed.blogspot.de/2014/02/ko...pekinskiej.html
 

Załączniki

  • Kotlety_z_kapusty_pekinskiej.JPG
    Kotlety_z_kapusty_pekinskiej.JPG
    335.3 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,615
0
0
Super pomysł
daumen.gif

A sam liść jaki jest w smaku, już rozgotowany czy jeszcze miękki?
 

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Liście przelewamy tylko wrzątkiem.
Jeżeli składamy listek i nam się złamie to nic straszcznego. Najważniejsze by te delikatne części liścia jako tako zakładały się na wzajem i okrywały szynkę i ser. Podczas pieszenia pewna ilość sera i tak nam wypłynie.
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
No ale pytanie było o smak i konsystencję liści, a nie o to, czy się rozpadają
icon_wink.gif

Pomysł swoją drogą bardzo ciekawy.
 

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Ja z pekińskiej robię coś podobnego do młodej kapusty,więc może i tutaj jest podobny smak.

W najbliższym czasie zrobię te kotlety
lecker.gif
 

Sayuri

Member
Mar 9, 2014
35
0
0
Akurat "pekinka" zalega mi w lodówce :D tylko zmieniłabym trochę farsz, może jakaś pasta pomidorowa?
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy