Krem cytrynowy (szpajza)

_agniecha_

Member
Cze 2, 2006
356
0
16
Ciesze sie, ze smakuje
daumen.gif
bussi.gif


Co do zelatyny...moja zawsze twardniala... nie wiem czemu Twoja jest luzna
dontknow.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
czy takim kremem moznaby ciasto przelozyc?
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Agniecha, mnie cały czas zastanawia jedna kwestia- nie lepiej tę szpajzę przenieść do "deserów"?
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Może napisz do Liski, moderuje w "deserach, z prośbą o przeniesienie do jej działu
 

ażurek

Member
Gru 20, 2006
9
0
0
ja szpajzę robię w proporcji 1 jajo, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka żelatyny i 1 cytryna na 4 jajka, jest ona na tyle stabilna,że bez problemy może być na biszkopcie zalana galaretką. Inna jej wersja to zamiast cytryny na 4 jajka 2 łyżeczki kakao i alkohol, a przynajmniej rodzynki w rumie, posypuje się tartą czekoladą, do środka też można dodać czekoladę struganą w miarę drobno, spróbujcie, nie będziecie żałować