faraula @ 13 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553141Hej, wreszcie mam powod do sprobowania tej masy.
Warzyc, sie warzyla, ale dalam rade. Zrobilam ja w piatek i od tamtego dnia byla w lodowce, zbila mi sie i stwardniala w lodowce, takze widac, ze super by trzymala sie w ciescie.
Wlasnie mam nia smarowac biszkopt, tylko czekam az troche sie ociepli, zebym mogla ja rozprowadzic, ale wydaje sie warzyc... Nie moge znowu wszystkich 27miu stron czytac, ktos cos pisal o mrozeniu i mieszaniu lyzka- ze da sie ja wygladzic, czy musze znowu nad para mieszac i czekac az ostygnie???
Z gory dziekuje za blyskawiczne odpowiedzi
Dolaczam do tych, ktorzy dziekuja za przepis.
Tort przelozony byl dzemem truskawkowym, w mase powciskane mrozone truskawki, krem z biala czekolada. Ratowalam nad para, a po wyjeciu z lodowki dolewalam wrzacego masla tak, jak Margot radzila .
Chcialabym tez zaapelowac do moderatorow, zeby te przydatne rady, jak i dokladne ilosci skladnikow dopisali do glownego postu, bo meczacym jest przegladanie juz 27 stron(!). Rady o tym jak ratowac warzaca sie mase, o temperaturach, miksowaniu na srednich obrotach, o tym ze mozna mrozone owoce powciskac, o tym, ze mozna kremu uzywac jako podklad pod mase cukrowa, o tym, ze tym kremem mozna dekorowac ciasto ( te roze ze szprycy)
faraula @ 15 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1553485Chcialabym tez zaapelowac do moderatorow, zeby te przydatne rady, jak i dokladne ilosci skladnikow dopisali do glownego postu, bo meczacym jest przegladanie juz 27 stron(!). Rady o tym jak ratowac warzaca sie mase, o temperaturach, miksowaniu na srednich obrotach, o tym ze mozna mrozone owoce powciskac, o tym, ze mozna kremu uzywac jako podklad pod mase cukrowa, o tym, ze tym kremem mozna dekorowac ciasto ( te roze ze szprycy)Do moderatorów najlepiej apelować poprzez przycisk Report po lewej stronie każdego postu, lub poprzez zwykłą PWŻeby nie jedna Cinka, która właśnie zaraportowała ten post, to bym tego nie zauważyła![]()
![]()
Dopisać poprawki/uwagi do pierwszego postu mogę bez problemu, ale bardzo proszę o ich zebranie w kolejnym poście przez osobę, która to wszystko ogarnia![]()
LeNinka @ 13 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1104212Bardzo często robię go z nutellą i starkowaną gorzką czekoladą (wtedy już białej nie dodaję) + wiśnie do kremu. Też jest pyszny
witam cy mozna prosic o przepis bo wlasnie chchialam zrobic krem z wisniami
mariola233 @ 1 Feb 2017 napisał:index.php?act=findpost&pid=1620901A i po zasięgnięciu masa zrobiła się twarda jak masło, taka ma być???u mnie tez po wyjeciu tortu z lodowki masa miejscami tak ztwardnila ze az grudy byly nie wiem co zle zrobilam ale krem okpyszny
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.