pychotka12 @ 11 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1510044pomóżcie potrzebuję zrobić tort na czwartek czekoladowo miętowy.
krem ma być bita śmietana.
chcę upiec ciasto czekoladowe takie trochę sufletowe.
do tego krem bita śmietana serek mascarpone likier mietowo czekoladowy i żelatyna,
albo bita śmietana z białą czekoladą rozpuścić zostawić na noc i dodać likier
sama już nie wiem
podpowiedźcie coś
czy któraś robiła coś podobnegoja robię ostatnio bardzo często taki jak tu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37899
BeataSz @ 11 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1510053ja robię ostatnio bardzo często taki jak tu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37899dzięki
spróbuję zamienić landrynki na likier czekoladowo miętowy
zobaczymy co wyjdzie
rezultatem pochwalę się w czwartek
AzjaB @ 24 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1512342Dziewczyny, czy mogę do tej masy (z postu 1) dodać mrożone maliny w całości? Najpierw je rozmrozić, odsączyć?
Kurcze tak chcę żeby tort był pyszny, niestety mimo, że ogólnie piekę nieźle jakoś rodzina we mnie nie wierzy... Nawet siostra mi doniosła, że mama chce w tajemnicy zamówić tort "na wszelki" wypadek... Srasznie mi przykro, ale nie dam się im! Dlatego musi być EKSTRA. Pomóżcie
Musisz sobie zdawać sprawę, że maliny mają takie male pesteczki dość twarde i mocno wyczuwalne. Poza tym po rozmrożeniu to raczej masz takie błotko malinowe. Dlatego dość często robi się z nich raczej mus aby móc przetrzeć przez sito. Nie wszystkim to jednak przeszkadza. Zastanów się czy może nie zrobić świeżych truskawek. Są obecnie w biedronce , nie są zbyt miękkie ale naprawdę aromatyczne i smaczne. Można zrobić mus z mrożonych truskawek pod krem a świeże połówki poutykać gęsto w kremie. Musisz sama wybrać![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.