sylwiaslupsk @ 27 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1187489dziękuję![]()
czy tzn ze na drugą warstwę biszkoptu też kładziesz ten krem z owocami i na to masę?![]()
Czy do kremu z owocami dodajemy białą czekoladę?Ostatni blat biszkoptu, na którym ma leżeć masa cukrowa plastyczna, tylko lekko smaruję kremem. Oczywiście owoców już tu nie kładę.![]()
veecky @ 28 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1187880Mam jeszcze jedno pytanie: jak bardzo ścisły jest ten krem? Do czego można tą ścisłość porównać?Nie da się porównać do czegoś konkretnego. Trzeba sobie wyobrazić konsystencję masła połączonego z gęstym budyniem i bitą śmietaną.![]()
A barwniki zawsze się dodaje do gotowego już kremu.
sylwiaslupsk @ 30 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1189190Co zrobić jak krem się zważył?
Ratować gorącym masłem.
Wlewaj powoli wrzące masło, cały czas ucierając krem.
sylwiaslupsk @ 30 Sep 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1189190Co zrobić jak krem się zważył?
wstawiam miskę nad wrzącą wodę i ucieram mikserem, jeśli to nie pomaga to dolewam oleju i ucieram dalej mikserem
sylwiaslupsk @ 2 Oct 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1190043Mój pierwszy tort.![]()
Dziękuję za rady...ja także podpisuję się pod pytaniem, na piątek robię tort z tą masą![]()
i jeszcze jedno... czy jest jakieś ciasto które można użyć w zastępstwie biszkoptu, a którego nie da się zepsuć?
ja właśnie schrzaniłam drugi biszkopt![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.