- Lut 25, 2007
- 671
- 0
- 0
-50 dag ziemniaków
-25 dag bobu (może być mrożony)
- 2 cebule
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 litr bulionu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła ( niekoniecznie)
- 2 łyżki posiekanej kolendry ( ew. inne zioła , ja dodalam jeszcze świeże oregano)
- sól i pieprz do smaku
Bób ugotować al dente w bulionie , wyjąć i obrać z łupinek.
Ziemniaki pokroic w niedużą kostke. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie zmieszanej z masłem , bądz na samej oliwie. Dodać ziemniaki i chwilke podsmażyć.
Ziemniaki z cebulka wrzucic do bulionu i gotować ok. 15 min. Na 5 min. przed koncem dodac obrany bób , zostawiając trochę do dekoracji.
Zdjąć garnek z ognia , dodać zioła i zmiksować . Dodaj śmietankę , krem lekko podgrzac. Ozdobić bobem i ziołami .
Smacznego
Zupa smaczna , ale z nóg mnie nie powaliła . Nastepnym razem sprobuje dodać , przed samym miksowaniem , świeżą , młodą cebulkę , żeby dodać zupie nieco świeżości i ostrości.
-25 dag bobu (może być mrożony)
- 2 cebule
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 litr bulionu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła ( niekoniecznie)
- 2 łyżki posiekanej kolendry ( ew. inne zioła , ja dodalam jeszcze świeże oregano)
- sól i pieprz do smaku
Bób ugotować al dente w bulionie , wyjąć i obrać z łupinek.
Ziemniaki pokroic w niedużą kostke. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie zmieszanej z masłem , bądz na samej oliwie. Dodać ziemniaki i chwilke podsmażyć.
Ziemniaki z cebulka wrzucic do bulionu i gotować ok. 15 min. Na 5 min. przed koncem dodac obrany bób , zostawiając trochę do dekoracji.
Zdjąć garnek z ognia , dodać zioła i zmiksować . Dodaj śmietankę , krem lekko podgrzac. Ozdobić bobem i ziołami .
Smacznego
Zupa smaczna , ale z nóg mnie nie powaliła . Nastepnym razem sprobuje dodać , przed samym miksowaniem , świeżą , młodą cebulkę , żeby dodać zupie nieco świeżości i ostrości.

Ostatnią edycję dokonał moderator: