Siostra_Ducket @ 19 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740160tym razem w piekarniku
same krewetki, duzo masla, czosnek, ziola
i do tego bagietka mazana w tym maselku - pycha
dzis zrobilam tak swieze osmiorniczki - pyszne były
zdjec nie mam, ale dla niektorych osmiorniczki nie wygladaja apetycznie (moja mama stwierdzila, ze wygladaja jak szczurze łapki)![]()
Siostra_Ducket @ 24 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=827195do naczynia zaroodpornego (lub na blaszke, taka duza z piekarnika,) daje kawalki masla, wkladam krewetki, wyciskam czosnek, daje zioła prowansalskie
i do nagrzeanego piekarnika - ok.180 stopni
ile minut? na oko
kilka (8-10), jak zobaczysz, ze surowe to najwyzej dopiecz
Dzięki wielkie!Na pewno wykorzystamy ten sposób przyrządzania krewetek! Bardzo apetycznie wyglądają![]()
![]()
![]()
Siostra_Ducket @ 19 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=847491tym razem krewetki na patelni (masło + oliwa cytrynowa + czosnek + limonka + natka pietruszki), z pancerzykami
trochę się pobawiłam przy ich obieraniu, ale dla tego smaku warto było
Siosto_Ducket, a gdzie we Wrocławiu można kupić takie krewetki (Auchan?) ?![]()
Siostra_Ducket @ 19 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=847550tak, kupiłam w Auchan![]()
tam nie ma obranych, wiec pierwszy raz skusiłam się na takie
My też tam najczęściej kupujemy! Jest trochę roboty , ale warto - ten smak niesamowity![]()
![]()
ajaj @ 12 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1139437Nigdy w zyciu nie przyzadzalam ani nie jadlam krewetek.Wstyd? Nawet nie wiem jak sie do tego zabrac. Maz czesto spoglada stesknionym wzrokiem w ich kierunku ale ja niestety nie mam pojecia nawet jakie kupic. Skad mam wiedziec czy one maja takie cos w srodku czy juz sa bez tego sznureczka? Chyba najbezpieczniej kupic mrozone? Jak myslicie? One powinny chyba byc juz bez tego badziewia w srodku? Czy powinnam je najpierw rozmrozic czy mozna takie zamrozone na patelnie wyrzucic?
Najbardziej martwi mnie ten sznureczek w srodku. Jak rozpoznac czy on tam jeszcze jest?Na poczatek kupiłabym mrożone, obrane ze wszystkiego.
Sznureczka w nich nie będziea gdyby przez niedopatrzenie jakiś został to sama go zobaczysz i wyciągniesz.![]()
Wrzuć je na sitko, przelej sporą ilością wrzatku a potem na patelnię z nimi.
Tylko nie smaż za długo bo zrobią sie twarde
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.