- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
Inspiracja
675 g cukru
pół filiżanki mleka
Zagotować, cały czas mieszając. Do gotującego dodać pozostałe składniki:
200 g skondensowanego mleka słodzonego
łyżka golden syropu (dałam miód)
szczypta soli
125 g masła (dałam mniej)
od siebie dałam cukier waniliowy
Gotować razem na średnim ogniu. Po ok. 15 minutach zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 30 minut cały czas mieszając (nie patrzyłam dokładnie ile minut się gotowało ale wyraźnie widać jak masa ciemnieje i gęstnieje).
Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia, przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Kroić jeszcze ciepłe - szybko tężeje.
Masa w garnku
Wylana i pokrojona
Gotowe krówki
675 g cukru
pół filiżanki mleka
Zagotować, cały czas mieszając. Do gotującego dodać pozostałe składniki:
200 g skondensowanego mleka słodzonego
łyżka golden syropu (dałam miód)
szczypta soli
125 g masła (dałam mniej)
od siebie dałam cukier waniliowy
Gotować razem na średnim ogniu. Po ok. 15 minutach zmniejszyć ogień i gotować jeszcze około 30 minut cały czas mieszając (nie patrzyłam dokładnie ile minut się gotowało ale wyraźnie widać jak masa ciemnieje i gęstnieje).
Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia, przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Kroić jeszcze ciepłe - szybko tężeje.
Masa w garnku

Wylana i pokrojona

Gotowe krówki
