Mexi! Racja.
Jesli chodzi o proszek...
Po co w kruchym proszek? I jeszcze takim co ma 5 jajek.
Nastepnym razem, jak w szarlotce ciotki, nie dam nic proszku.
Moze w ogole sprobuje zrobic te szarlotke tylko z malinami. Bo ja z malinami robilam, wedlug oryginalu Dorotus, czy tam od tego kto jej przepis przyslal. A zeby pianka bezowa wyszla wyzsza moze dodam zamrozonych bialek
Pieczona w masie budyniowej skorbia ma jakis taki posmak, ktorego nie trawie.
Poza tym
nie jest najgorzej. 2 punkty odjelam za maczke, jeden, bo ciasto, ktore wpadlo do srodka maliny sie nie dopieklo. Gdyby dalo sie zrobic plaski wierzch byloby imo idealne
Rabarbar z pianka mnie jakos nie pociaga.
Ale musze cos wykombinowac. Bo i rabarbar urosl i truskawki w ofercie.