kermidt @ 10 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=600021Wlasnie gadalam niedawno o baklazanie. Nie bardzo go lubie - zbyt siaknie tluszcz przy duszeniu i troche nijaki, ale mam siostre we Wloszech i zeszlo nam gadanie na baklazana, bo akurat robila dla swego syna niejadka.
Obiera calego ze skory i smazy bez tluszczu na patelni grilowej w niegrubych plastrach.
Na talerz go potem, sol i oliwa i natka pietruszki i juz. Pewnie sprobuje jeszcze w tym sezonie.
PS prawie pol roku pozniej
Sprobowalam, ale sie absolutnie nie zachwycilam.
Ja juz chyba zostane antybaklazanowa.
Jak i brokul mnie nie powala na kolana.ja podobnie mam,pare razy robilam baklazanowe podejscia i nic-absolutnie ,po prostu mi nie smakuje,jest wg mnie bezplciowy i ma konsystencje gabki bez smaku,zapachu i w ogole........
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia