- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
1,5 kg kurzetek (mlode cukinie wielkosci wiekszego ogorka gruntowego)
3 papryki zielone lub kolorowe
3 cebule
puszka pomidorow (duza tu 798ml jest satndard) ok 700ml.
zabek czosnku
1/3 szkl. oliwy (najlepiej virgin)
lisc laurowy
2 lyzeczki tymianku
3 lyzeczki bazylii
pieprz i sol do smaku
Do mocno rozgrzanej oliwy wrzuc cebule. Na malym ogniu podsmaz na zloto, dodaj pokrojony zabek czosnku. Za 2-3 min papryke pokrojona w grubsze polplasterki. Dalej cukinia pokrojona w grube poltalarki czy cwiartki. Poddusic ok. 10 min, dodac pomidory, ziola, sol i pieprz.
Gotowe
3 papryki zielone lub kolorowe
3 cebule
puszka pomidorow (duza tu 798ml jest satndard) ok 700ml.
zabek czosnku
1/3 szkl. oliwy (najlepiej virgin)
lisc laurowy
2 lyzeczki tymianku
3 lyzeczki bazylii
pieprz i sol do smaku
Do mocno rozgrzanej oliwy wrzuc cebule. Na malym ogniu podsmaz na zloto, dodaj pokrojony zabek czosnku. Za 2-3 min papryke pokrojona w grubsze polplasterki. Dalej cukinia pokrojona w grube poltalarki czy cwiartki. Poddusic ok. 10 min, dodac pomidory, ziola, sol i pieprz.
Gotowe
Ostatnią edycję dokonał moderator: