- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
Z glebokim uklonem w strone Caritki.
Podaje najpierw przepis oryginalny, bo moze ktos ma slow cooker. Lepszy z dwoch powodow:
1/ kompletnie nic sie nie robi
2/ bez odrobiny tluszczu!
8 nieduzych podudzi kury bez skory i kosci
3 lyzki maki
1/3 szkl marmolady/dzemu pomaranczowego
1/3 szkl sosu BBQ
2 lyzki sosu sojowego
1 lyzka startego, swiezego imbiru
Kurczaka wlozyc do garnka (slow cooker), oproszyc maka, dodac reszte skladnikow, lekko zamieszac i zamknac.
Gotowac na niskiej mocy 6-8h lub 3-4 na wysokiej.
Podawac z ryzem z warzywami gotowanymi na parze (bardzo po chinsku to bedzie z fasolka szparagowa) lub z wody.
Magazyn Kraft Fall 2007
Moja wersja:
2 lyzki oliwy
1/2 cebuli pokrojonej w piorka (jesli ktos chce, zeby cakiem sie rozpadla pokroic w poltalarki)
Podsmazyc do zeszklenia, dodac kurczaka obtoczonego w mace i chwile podsmazyc.
Dodac reszte skladnikow i dusic do miekkosci pod przykryciem, odwracajac od czasu do czasu mieso, zeby sie nie przypalilo.
Podaje najpierw przepis oryginalny, bo moze ktos ma slow cooker. Lepszy z dwoch powodow:
1/ kompletnie nic sie nie robi
2/ bez odrobiny tluszczu!
8 nieduzych podudzi kury bez skory i kosci
3 lyzki maki
1/3 szkl marmolady/dzemu pomaranczowego
1/3 szkl sosu BBQ
2 lyzki sosu sojowego
1 lyzka startego, swiezego imbiru
Kurczaka wlozyc do garnka (slow cooker), oproszyc maka, dodac reszte skladnikow, lekko zamieszac i zamknac.
Gotowac na niskiej mocy 6-8h lub 3-4 na wysokiej.
Podawac z ryzem z warzywami gotowanymi na parze (bardzo po chinsku to bedzie z fasolka szparagowa) lub z wody.
Magazyn Kraft Fall 2007
Moja wersja:
2 lyzki oliwy
1/2 cebuli pokrojonej w piorka (jesli ktos chce, zeby cakiem sie rozpadla pokroic w poltalarki)
Podsmazyc do zeszklenia, dodac kurczaka obtoczonego w mace i chwile podsmazyc.
Dodac reszte skladnikow i dusic do miekkosci pod przykryciem, odwracajac od czasu do czasu mieso, zeby sie nie przypalilo.
Ostatnią edycję dokonał moderator: