- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
Tia... latam, zbieram pranie, wyrzucilo mnie z forum, musze klepac jeszcze raz
Przepis Kraft'a
4 nieduze piersi z koscia i skora
2-3 lyzki balsamicznego sosu do salat
1 lyzka parmezanu
jesli ktos lubi slono takze sol, ale oszczednie
Jesli piecze sie na blasze, musi byc wylozona papierem do pieczenia, a kurczaka najlepiej zamarynowac w torebce foliowej.
Ja pieke w szklanej, bo ma plastikowa pokrywke i od marynowania do podania na stol moze byc ta sama.
Do formy ciepie sos i piersi kury, ze dwa razy obroce, ukladam skora na dol (do gory nogami) i odstawiam na noc.
Przed obiadem piersi odwracam skora do gory i pieke 45-50min w 160C.
Po wyjeciu z pieca posypuje parmezanem, ktory tez spokojnie mozn apominac przy alergii
Zeby nie bylo zbyt leniwie dodam, ze sos robie
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37616
Dodajac 1/2 kg mlodych ziemniakow wyszorowanych w polowki i 5-6 marchwi (przekroic w poprzek na pol i grubszy koniec wzdluz na pol) mozna miec caly obiad.
Wymieszac z 2 lyzkami sosu i obrocic raz w srodku pieczenia. Po dodac tez parmezanu, bo sam sos nie ma duzo soli.

Przepis Kraft'a
4 nieduze piersi z koscia i skora
2-3 lyzki balsamicznego sosu do salat
1 lyzka parmezanu
jesli ktos lubi slono takze sol, ale oszczednie
Jesli piecze sie na blasze, musi byc wylozona papierem do pieczenia, a kurczaka najlepiej zamarynowac w torebce foliowej.
Ja pieke w szklanej, bo ma plastikowa pokrywke i od marynowania do podania na stol moze byc ta sama.
Do formy ciepie sos i piersi kury, ze dwa razy obroce, ukladam skora na dol (do gory nogami) i odstawiam na noc.
Przed obiadem piersi odwracam skora do gory i pieke 45-50min w 160C.
Po wyjeciu z pieca posypuje parmezanem, ktory tez spokojnie mozn apominac przy alergii

Zeby nie bylo zbyt leniwie dodam, ze sos robie

Dodajac 1/2 kg mlodych ziemniakow wyszorowanych w polowki i 5-6 marchwi (przekroic w poprzek na pol i grubszy koniec wzdluz na pol) mozna miec caly obiad.
Wymieszac z 2 lyzkami sosu i obrocic raz w srodku pieczenia. Po dodac tez parmezanu, bo sam sos nie ma duzo soli.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: