- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Kurczak w porach
pierś kurczaka
por
papryka czerwona
olej
miód - 1 łyżka
keczup
sos sojowy
mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
ząbek czosnku
1 . Pierś kurczaka pokroić w kostkę i zamarynować.
Marynata:
olej - 2 łyżki
sos sojowy - 2 łyżki
keczup - 1 łyżka
papryka słodka
papryka ostra
pieprz ziołowy
2. Pora pokroić w 2 centymetrowe paski, paprykę pokroić w niedużą kostkę.
3. W woku obsmażyć kurczaka, dodać pora i paprykę. Wcisnąć ząbek czosnku, smażyć razem do lekkiego zmięknięcia porów. Dodać łyżkę miodu, wymieszać.
W 1/3 szklanki wody z 2 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką keczupu rozprowadzić 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, zagęścić danie. Ewentualnie doprawić do smaku szczyptą soli lub zwiekszyc ostrość - papryką.
Podawać z ryżem lub z bagietką. Bardzo smaczne, polecam
SMACZNEGO

pierś kurczaka
por
papryka czerwona
olej
miód - 1 łyżka
keczup
sos sojowy
mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
ząbek czosnku
1 . Pierś kurczaka pokroić w kostkę i zamarynować.
Marynata:
olej - 2 łyżki
sos sojowy - 2 łyżki
keczup - 1 łyżka
papryka słodka
papryka ostra
pieprz ziołowy
2. Pora pokroić w 2 centymetrowe paski, paprykę pokroić w niedużą kostkę.
3. W woku obsmażyć kurczaka, dodać pora i paprykę. Wcisnąć ząbek czosnku, smażyć razem do lekkiego zmięknięcia porów. Dodać łyżkę miodu, wymieszać.
W 1/3 szklanki wody z 2 łyżkami sosu sojowego i 1 łyżką keczupu rozprowadzić 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej, zagęścić danie. Ewentualnie doprawić do smaku szczyptą soli lub zwiekszyc ostrość - papryką.
Podawać z ryżem lub z bagietką. Bardzo smaczne, polecam

SMACZNEGO



Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: