- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

2 filety z piersi kurczaka
2 cebule
1/2 dużej papryki czerwonej
2 łyżki ajvaru + 1 do mięsa
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżeczka majeranku
2 plastry sera żółtego
2 łyżeczki majonezu
Filety umyć i lekko rozbić. natrzeć łyżką ajvaru. Odstawić.
Przygotować warzywa: cebulę obrać i posiekać w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć na łyżce oleju. Kiedy będzie szklista, dodać paprykę i chwilę smażyć razem. Następnie dodać 2 łyżki ajvaru i przyprawy. Chwile dusić.
Filety ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na filetach ułożyć warstwę warzyw. Na każdym filecie położyć plasterek sera, i posmarować łyżeczką majonezu.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200-220 st, aż ser będzie złoty.
Jest to wariacja na temat mojego kurczaka serowo-musztardowego, jednak na tyle inna od oryginału, ze stanowi już oddzielny przepis. Przepyszne i szybkie.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: