- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Pieczone w piecu kawalki kurczaka z rabarbarem.
1 kurczak, pokrojony na czesci (12-16)
sol
pieprz
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
300g rabarbaru
3 lyzki brazowego cukru
Pokroilam kurczaka na male czesci. Oproszylam sola i pieprzem, skropilam octem balsamicznym i oliwa. Obrocilam pare razy w marynacie. Wstawilam do lodowki.
Piec rozgrzalam do 200C (z termoobiegiem).
Kawalki miesa ulozylam w naczyniu do pieczenia, dodam odrobine masla, wstawilam do pieca na 30-40 min (czas pieczenia zalezy od wielkosci kawalkow).
Rabarbar pokroilam na kawalki 3-4 cm, wymieszam z brazowym cukrem.
Kurczaka wyjelam z pieca i naczynia, na dno wylozylam przygotowany rabarbar, na to kawalki miesa i znow wstawilam calosc do pieca na 15 min.
Podalam z bulgurem i salatka. Pyszne.
*do marynaty mozna z powodzeniem dodac imbiru.
1 kurczak, pokrojony na czesci (12-16)
sol
pieprz
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
300g rabarbaru
3 lyzki brazowego cukru
Pokroilam kurczaka na male czesci. Oproszylam sola i pieprzem, skropilam octem balsamicznym i oliwa. Obrocilam pare razy w marynacie. Wstawilam do lodowki.
Piec rozgrzalam do 200C (z termoobiegiem).
Kawalki miesa ulozylam w naczyniu do pieczenia, dodam odrobine masla, wstawilam do pieca na 30-40 min (czas pieczenia zalezy od wielkosci kawalkow).
Rabarbar pokroilam na kawalki 3-4 cm, wymieszam z brazowym cukrem.
Kurczaka wyjelam z pieca i naczynia, na dno wylozylam przygotowany rabarbar, na to kawalki miesa i znow wstawilam calosc do pieca na 15 min.
Podalam z bulgurem i salatka. Pyszne.
*do marynaty mozna z powodzeniem dodac imbiru.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: