Langosz- węgierski fast food

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,921
6,343
113
Mam w planach na jutro i zastanawiam się, czy nie zrobić dziś ciasta i wstawić na wyrastanie do lodówki. Jak myślicie, uda się?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,921
6,343
113
Zrobiłam tradycyjnie, z wyrastaniem w cieple. Niestety, dobre.
icon_wink.gif

Najbardziej mi smakowały bez dodatków, skropione czosnkową polewą.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,775
4,833
113
Nigdy nie robiłam i nie jadłam, chociaż na Węgrzech bywałam i mam tam swoje ulubione dania. Czy to nie są po prostu racuchy, tylko pomazka inna i dodatki? :mrgreen:

Szkoda, że sie nam Europa112 nie odnalazł po tej przeprowadzce. :(
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,947
2,293
113
No nie, z racuchami mi się nie kojarzą. Inna konsystencja.

Dzisiejsze zjadłam z wielką przyjemnością i wątroba mnie prawie nie boli (czy co tam ona robi zamiast bolenia).
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,775
4,833
113
No nie, z racuchami mi się nie kojarzą. Inna konsystencja.

Dzisiejsze zjadłam z wielką przyjemnością i wątroba mnie prawie nie boli (czy co tam ona robi zamiast bolenia).
Wybucha. :mrgreen:

Może kiedyś,,,:)
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,947
2,293
113
Naszła mnie dziś na nie straszna ochota, więc sobie usmażyłam z połowy porcji. Jakie to jest dobre!
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,775
4,833
113
Wszyscy smażą, tylko jedzą szybko, żeby nie ostygły i chyba przez to zdjęć nie ma. :>
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,775
4,833
113
Wczoraj naoglądałam się filmików na youtubie, a dziś zdjęcie, a ochota rośnie. :lecker:
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,775
4,833
113
Nigdy nie robiłam i chyba nie jadłam, bo jesli takie dobre, to pamiętałabym. :)
Zrobię je na pewno, choć trochę moje zapały hamuje podejrzenie, że są kwasotwórcze, ale na to też jest sposób: umówię się z rodziną. I kupię olej. :mrgreen:
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,202
1,708
113
Nigdy nie robiłam i nie jadłam, chociaż na Węgrzech bywałam i mam tam swoje ulubione dania. Czy to nie są po prostu racuchy, tylko pomazka inna i dodatki? :mrgreen:
Uwielbiam! Najchętniej tylko z wodą czosnkową, bez żadnych dodatków. Ostatni raz jadłam naprawdę dobre langosze w 2022r w Poczdamie podczas jarmarku świątecznego. W dzielnicy holenderskiej. Kto by pomyślał...
 

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
3,007
274
83
aż chyba zrobię, w niedzielę robiłam faworki, już mi przestaje powoli śmierdzieć tłuszczem w domu to narobię zapachu od nowa ;-)
 
  • Haha
Reakcje: Aniutka
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy