Łatwy keks

worldsapart

Member
Kwi 29, 2008
36
0
0
postanowilam, robie!
icon_smile.gif
bakalie juz wymieszalam, zaraz bede ubijac, mieszac i piec. Mam nadzieje, ze wszystko mi wyjdzie:)

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Upiekłam z 1,5 porcji, wyszły mi 2 po 32 cm i jeden 23 cm. Nie zamierzam kroić narazie, ale już widzę że bakalie są po całości i nie opadły. No i szybki jest, bez problemu sie go robi a rośnie pięknie. Niestety moje zdjęcia do artystycznych nie należą, coś jednak na nich widać. Przekrój pokażę w święta jak pokroję.

keks_BeatySz_003_paint.JPG

Załączniki

• keks_BeatySz_003_paint.JPG
    keks_BeatySz_003_paint.JPG
    197.7 KB · Wyświetleń: 2

Fenix01

Member
Gru 12, 2006
12
0
0
Mi niestety nie wyszło.
cry_1.gif
Do keksówki 25 cm. za mało wlałam masy bo nie wiedziałam czy za dużo nie wyrośnie i zrobiłam 4 małe babeczki z reszty masy. Sprubuję jeszcze raz
daumen.gif

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
Pomylka... nie doczytalam a teraz juz wiem keks moze lezec dluzej
icon_mrgreen.gif
to ja go dzisiaj zrobie

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Klosewik

Member
Paź 5, 2007
75
0
0
Keks wyszedl superpysznościowy. Zrobiłam z połowy porcji, bo innych słodkości jeszcze będzie sporo. Wyszła ładna, zgrabna keksówka. Dziekuję za przepis.

ulinek

Member
Paź 20, 2007
22
0
0
mam nadzieję, że mi również sie uda.
A dziewczyny możecie mi podpowiedzieć tak w skrócie na co warto zwrócić uwagę?

chcę upiec na święta, ale poczytawszy waszych uwag to spytam wprost i oczekuję na treściwą odpowiedź.
dzięki z góry
wink.gif

worldsapart

Member
Kwi 29, 2008
36
0
0
no to i ja sie przylacze:) zrobilam dwa: jeden w duzej keksowce i drugi malutki(na zdjeciu) keks jest po prostu wspanialy!:) dziekuje za przepis :D Pokaż załącznik 36490

Załączniki

• IMG_1258.jpg
    IMG_1258.jpg
    123.3 KB · Wyświetleń: 1
  • IMG_1248.jpg
    IMG_1248.jpg
    87.3 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

worldsapart

Member
Kwi 29, 2008
36
0
0
jesli moge cos doradzic to co, zeby zwrocic uwage na gestosc ciasta przed dodaniem bakalii, musi byc naprawde geste, oczywiscie bez przesady, ale jesli bedzie za zadkie to istnieje obawa, ze bakalie opadna. To tyle ode mnie:)

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
Tez go zrobilam i jest pyszny... mnie wyszly 2 formy babkowe... jedyne co bym zrobila inaczej to ilosc cukru zredukowala do 1 szklanki bo zrobilam z 1,5 i jest mega slodki ale i tak pyszny... bede go czesto robila
mniam.gif

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
keks_przekr_j.JPG
Miałam pokazać przekrój swoich keksów to pokazuję. To ciasto naprawdę bezproblemowe a udało się bez zarzutu. Na przyszłośc dam mniej cukru bo jednak bakalie są bardzo słodkie a dałam dużo. I wydaje mi się że dzisiaj jest jeszcze lepszy niż w święta, w przyszłym roku upiekę je dużo wczesniej niż w tym.

Załączniki

• keks_przekr_j.JPG
    keks_przekr_j.JPG
    141.9 KB · Wyświetleń: 2

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy