- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
4 kg pomidorów
1 kg papryki
1 kg cebuli
1 kg ogórków lub cukinii
1/2 kg marchwii
sól, pieprz do smaku
1 1/2 szkl. oleju
Na oliwę wrzucić pokrojoną marchew, cebulę, cukinię, paprykę i pomidory ( obrane ze skóry), poddusić, doprawić do smaku. Lekko twarde nakładać do słoików i pasteryzować ok. 20 minut. Przed podaniem doprawić jeszcze ziołami, ew. cukrem. Dodać podsmażoną kiełbaskę lub parówki. Podawać np. z ryżem ugotowanym na sypko.
1 kg papryki
1 kg cebuli
1 kg ogórków lub cukinii
1/2 kg marchwii
sól, pieprz do smaku
1 1/2 szkl. oleju
Na oliwę wrzucić pokrojoną marchew, cebulę, cukinię, paprykę i pomidory ( obrane ze skóry), poddusić, doprawić do smaku. Lekko twarde nakładać do słoików i pasteryzować ok. 20 minut. Przed podaniem doprawić jeszcze ziołami, ew. cukrem. Dodać podsmażoną kiełbaskę lub parówki. Podawać np. z ryżem ugotowanym na sypko.