Leczo na zimę

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
:shock: :shock:
jeszcze lepiej :lol:
prosze o zdjecie przecieraka, bo moze to jest cos takiego co ma moja nie tesciowa, a nazywa sie to Flotte Lotte :mrgreen:
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Zrobiłam
Pyszniutkie
Fajosko będzie wcinać je zimą
icon_smile.gif
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
ja przecieram taką końcówką ( niewyraźne trochę, ale coś mi ni wychodzi lepsze zdjęcie ):
kocwkadomiksera0010af.jpg

kocwkadomiksera0027sa.jpg


Przecieram przez takie metalowe sitko
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
jestescie kochane!
ten przecierak to nasza Flotte Lotte

a papryke dajesz kolorowa Beata?

dobra juz nie bede nudzic :lol:
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
A jaka popadnie :!: :mrgreen: Ale zawsze lubię różne kolory dać, ładniej wygląda, najczęściej jednak czerwoną i żółtą lub tylko czerwoną.
 

choco

Member
Wrz 17, 2004
1,166
1
0
Beata - czy w tym przepisie ma być na pewno tak dużo oleju????
Ja w tym roku robiłam leczo do słoików z trochę większej porcji (bez marchewki ale z większą ilością papryki i cukinii) i dodałam tylko 1/3 szklanki oleju i jest ok.
A tu 1 1/2 szklanki?
Tak ma być? A ja dałam za mało?
 

choco

Member
Wrz 17, 2004
1,166
1
0
No to dobrze, bo już się wystraszyłam, ze ten olej jest jakoś wyjątkowo potrzebny do tego :mrgreen: Tzn. żeby się nie popsuło :mrgreen:
Ale sprawdziłam dzisiaj jeden słoiczek i jest extra :mrgreen: Na szczęście :mrgreen:
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
no to w koncu zrobilam :roll:
Marc przecieral pomidory :lol:

ale nie wiem czemu nie smakowalo to to jak normalne leczo, a raczej jak sos pomidorowy z warzywami
icon_sad.gif
nie wiem co spieprzylam

troche sie :baa: powsadzalam do sloikow, no i moze potem jak sie otworzy bedzie to leczo :mrgreen:
 

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,626
1,165
113
Robi się i to bardzo dużo
icon_wink.gif
Proporcje nieco zmienione bo dużo papryki i cukinii miałam.
Degustacja była, wszystkim bardzo smakuje.
Dzięki za przepis
icon_smile.gif
 

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,626
1,165
113
Składniki poporcjowane, za chwilę trafią do gara.
A swoją drogą, dobrze, że zajrzałam do przepisu. Miałam przepis na klasyczne węgierskie leczo z boczkiem i kiełbasą coś mi świtało, że wcześniej tego do słoików nie dawałam.