- Paź 28, 2004
- 1,551
- 0
- 0
Leczo
200g boczku lub bekon - pokrojonego w zapałki
2 cebule - pokrojone byle jak
1/2 kg czerwonej papryki - pokrojonej w krążki, lub w dosyć duże kawałki.
1 paprczka chili - pokrojona w drobną kosteczkę
1/2 kg pomidorów - obranych ze skórki i pokojonych w kostkę
sól
100 ml wody
1.Boczek smażymy na patelni, kiedy pokaże się trochę tłuszczu dodajemy cebulę, którą smażymy na złoty kolor.
2.Następnie dodajemy paprykę,chili,pomidory i wodę. Całość dusimy 20 minut.
3.W zależności od słoności boszku na końcu potrawę dosalamy.
ps.
Do potrawy nie dodaje się papryki w proszku, ani pieprzu , a papryka nie powinna być rozgotowana.
200g boczku lub bekon - pokrojonego w zapałki
2 cebule - pokrojone byle jak
1/2 kg czerwonej papryki - pokrojonej w krążki, lub w dosyć duże kawałki.
1 paprczka chili - pokrojona w drobną kosteczkę
1/2 kg pomidorów - obranych ze skórki i pokojonych w kostkę
sól
100 ml wody
1.Boczek smażymy na patelni, kiedy pokaże się trochę tłuszczu dodajemy cebulę, którą smażymy na złoty kolor.
2.Następnie dodajemy paprykę,chili,pomidory i wodę. Całość dusimy 20 minut.
3.W zależności od słoności boszku na końcu potrawę dosalamy.
ps.
Do potrawy nie dodaje się papryki w proszku, ani pieprzu , a papryka nie powinna być rozgotowana.