Lekkie ciasto czekoladowe z kremem

an666

Member
Lis 22, 2007
28
0
0
Robilam juz wiele roznych brownies z Cin cina ale to absolutnie podchodzi mi najbardziej . Napewno ze wzgledu na ta mase serowa oraz na to ze ta masa serowa nie jest poddawana pieczeniu. Mysle ze nastepnym razem dodam do tej masy galaretke cytrynowa albo agrestowa a wierzch posypie orzeszkami.
Polecam i dodaje zdjecie ostatniego wydartego mezowi kawaleczka:))
Dzieki za rewelacyjny przepis:)))1brownie.jpg
 

Załączniki

  • 1brownie.jpg
    1brownie.jpg
    100.5 KB · Wyświetleń: 2

an666

Member
Lis 22, 2007
28
0
0
Joanna @ 11 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=659762Elu, śliczne ciasto, mniam....
mniam.gif

Tak, serek:
http://www.zakupywfotelu.pl/show.php?p=kra...phia-serek_3171
Z powodzeniem go można zastąpić serkiem śmietankowym Delfiko:
icon_smile.gif

http://www.starco.stargard.pl/download/delfiko_nat.jpg
Jak dla mnie, pfiladelfia jest zbyt slona do wypiekow chyba ze ja mysle nie o tej . Delfiko wedlug mnie jest lepszy ew jakis inny serek homo lub taki do sernikow , z tym , ze trzeba patrzec czy nie slodzony bo wtedy nie mozna ju dawac cukru:))
 

an666

Member
Lis 22, 2007
28
0
0

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
0
0
ale jestem zła !!!!! niestety ciasto wyrosło ładnie , patyczek był suchy !? i po wyjeciu okazało się że ciasto to gniot
icon_sad.gif
(((((((((((( może dałam za ciepłe masło z czekoladą ????????????????????
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lusiem

Member
Maj 22, 2009
5
0
0
robiłam wczoraj to ciasto i niestety nie wyszło mi.zrobił się jakiś gniotek, któremu po środku wyrósł jakiś bąbel. może za krótko ubijałam jajka albo może za ciepła była czekolada- nie wiem. wprawdzie moi chłopacy zjedli ze smakiem, więc będę próbowała jeszcze raz ale pół na pół- mleczna i gorzka. a zamiast delfiko masę zrobiłam z serka mascarpone.