AgusiaSz @ 21 Apr 2007 napisał:
Azazelle @ 7 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=772365To NIE JEST moje ciasto, ech... Idę podłubać w czymś innym.Wiem, że Cię to nijak nie pocieszy, ale wiedz, że zaliczyłam tu niezwykle spektakularną klęskęMnie też ciasta z jogurtem wyraźnie nie lubią.![]()
BeataSz @ 8 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=772742Jeszcze do niedawna nie wychodziły mi też ciasta ucierane, piaskowe ( takie gdzie trzeba utrzeć najpierw masło z cukrem na puch) ale wreszcie je pokonałam, teraz walczę z jogurtowymi, do ostatniej kropli krwi!
Miałam z ucieranymi sporo kłopotów i przestałam je robić. Wychodzi mi murzynek i keks. Koniec![]()
Z ciast z jogurtem, to wychodzi mi maślankowe Tobatki. Dobrze, że chociaż jedno
Azazelle @ 9 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=773089Nie będę się zaklinać, że nie będę już walczyć, bo któregoś dnia pewnie znowu znajdę w lodówce emerytowany jogurt![]()
Miałam gdzieś kiedyś przepis, z którego wychodziło bardzo dobre, ale muszę się głęboko zastanowić, gdzie.Już gdzies kiedys podawałam , to było moje dyżurne ciasto w PT - tzw. pewnik. Dotrę do przepisu, w sumie podobny do przepisu Linn.
Aha, jest: https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=453674
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.