Lekkie, puszyste kokosanki

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
4 bialka
150 g cukru pudru
65 g bialego sera
1 lyzka soku z cytryny lub
4 krople olejku migdalowego
250 g wiórek kokosowych

Bialko ubic na puszysty puch dodajac powoli cukier puder.Nastepnie twaróg, sok z cytryny i wiórki kokosowe wszystko delikatnie wymieszac i przy pomocy 2 lyzeczek nakladac male górki na blaszce wylozonej papierem. Piec w temp. 200 stopni okolo 15 min. Po upieczeniu juz zimne kokosanki mozna polac polewa czekoladowa.


 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
icon_sad.gif
icon_sad.gif
icon_sad.gif
nikt nie spróbuje choc sie sa takie dobre
icon_sad.gif
i szybkie w zrobieniu
icon_sad.gif
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,727
601
113
pyszne te ciasteczka , puszyste ,lekko chrupiące ,trochę przysłodkie ,ale ja oprócz bezów lubię mało słodkie, zrobiłam pół porcji ,bo tylko 2 białka miałam ,trochę się mi rozlały ,ale ja dzisiaj jakiś dzień mam na plaskacze
 

Musia

Member
Lis 14, 2005
489
0
0
banana.gif
banana.gif
banana.gif
bardzo sie ciesze ze wam smakowaly
icon_wink.gif

ja nieraz tez jak mam za rzadkie to poprostu dosypuje troche wiecej wiórek kokosowych

anbetung.gif
i sorry zapomnialam dodac ale faktycznie ser ma byc zmielony
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy