Donoszę, że lemon curd jako nadzienie do bułeczek maślanych nadaje się.Wyszło smakowite i nawet nie wypłynęły podczas pieczenia.![]()
Moje dziecię, któremu curd kompletnie nie smakował w postaci samodzielnej - objada się bułeczkami aż miło.
Zrób zdjęcie zanim dziecięcie nie pochłoneło jeszcze wszystkich![]()
Donoszę, że lemon curd jako nadzienie do bułeczek maślanych nadaje się.Wyszło smakowite i nawet nie wypłynęły podczas pieczenia.![]()
Moje dziecię, któremu curd kompletnie nie smakował w postaci samodzielnej - objada się bułeczkami aż miło.
A jawyrzuciłam...
![]()
Zrób zdjęcie zanim dziecięcie nie pochłoneło jeszcze wszystkichZdjęcia juz nie pstryknę, bo wszystkie najładniejsze okazy zostały pożarte.
Johasia, ale z Ciebie desperado...![]()
Johasiu, następnym razem jak cos będzie dla Ciebie za kwasne nie wyrzucaj - oddaj nizej podpisanejNo własnie, jak mogłaś nie pomyśleć o naszej cytryneczce - Marghusi!
![]()
Aha, a wczoraj zrobiłam deser kawowy inspirowany Pascalem. Jako, że kawa ma trochę gorzkawy posmak - dla kontrastu potraktowałam go lemon curdem.Wyszło nawet fajne zestawienie smakowe.
A wyglądało tak:
Małgoś jest gdzieś przepis na ten deser?? bo pięknie wygląda![]()
Małgoś jest gdzieś przepis na ten deser?? bo pięknie wyglądaNie, nie podawałam przepisu.
Robiłam go wg Pascala. Przepis znajdziesz tutaj.
Sylwia, masz nowy awatar?
Też to zauważyłam![]()
julia @ 5 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=356699Czy ten lemon curd można zrobić z pomaranczy i przełożyć nim tort?Pewnie można, ale będzie bardzo słodki ten kremik,
więc fajnie by było wcisnąć jednak trochę soku z cytrynki![]()
julia @ 5 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=356699Czy ten lemon curd można zrobić z pomaranczy i przełożyć nim tort?Można
marghe @ 4 Nov 2004 napisał:index.php?act=findpost&pid=19829Taki sam krem zrobiłam z pomaranczy (te same ilosci pomaranczy i reszty jak w przepisie na krem cytrynowy tylko + sok z 1/2 cytryny)
Przelac do sloiczków
Gotowe.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.