- Maj 28, 2007
- 12,223
- 0
- 0
Widzialam, ze dyskutowalyscie juz o kuskusie i kazda z Was pisala o tym, jak go serwuje; oto moja wersja "tabouleh" na lato :
kuskus zalewam w miseczce wrzatkiem tak, aby woda przykryla go na jakies 2 cm i dodaje lyzke oliwy (delikatnie mieszam widelcem) i zostawiam, az woda calkiem wsiaknie w kuskus.
nastepnie :
jeden sredni ogorek i 2 pomidorki kroje w drobna kosteczke; sole, pieprze, dodaje troche swiezej (lub suszonej) miety i / lub swiezej (lub suszonej) bazylii oraz natke pietruszki; doprawiam jeszcze ziolkami i przyprawami do smaku; nastepnie mieszam kuskus z warzywami, suto skrapiam sokiem z cytryny oraz oliwa z oliwek i dodaje pokrojony w drobne kawaleczki ser feta; a zeby bylo pozywniej - czesto jeszcze cwiartki ugotowanych na pol/twardo jajek; jesli sie lubi, mozna tez dodac kukurydze z puszki.
A tak wygladalo to wczoraj :

kuskus zalewam w miseczce wrzatkiem tak, aby woda przykryla go na jakies 2 cm i dodaje lyzke oliwy (delikatnie mieszam widelcem) i zostawiam, az woda calkiem wsiaknie w kuskus.
nastepnie :
jeden sredni ogorek i 2 pomidorki kroje w drobna kosteczke; sole, pieprze, dodaje troche swiezej (lub suszonej) miety i / lub swiezej (lub suszonej) bazylii oraz natke pietruszki; doprawiam jeszcze ziolkami i przyprawami do smaku; nastepnie mieszam kuskus z warzywami, suto skrapiam sokiem z cytryny oraz oliwa z oliwek i dodaje pokrojony w drobne kawaleczki ser feta; a zeby bylo pozywniej - czesto jeszcze cwiartki ugotowanych na pol/twardo jajek; jesli sie lubi, mozna tez dodac kukurydze z puszki.
A tak wygladalo to wczoraj :


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: