hazo
Well-known member
- Lis 13, 2005
- 9,188
- 2,742
- 113
hazo @ 6 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1264392Niestety prawie cały kminek odpadł. Nie umiem zrobić tak, aby jakiekolwiek posypki na wierzchu chleba się go trzymały.Spróbuj tak: popryskać chleb, posypać posypką i używając np. szklanki ( albo takiego małego wałeczka do wałkowania wewnątrz formy, coś jak malarski wałek - myślę o konstrukcji) lekko "wwałkować" posypkę.
reniam_123 @ 26 Apr 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1659717Mirabbelko czy biała mąka żytnia to 720?
mirabbelka @ 29 Apr 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1659939Tam jest dużo fajnych przepisów. Tez ja wyciągnęłam, mam zaznaczone kilka, których kiedyś z braku czasu być może, albo nadmiaru książek, nie zrobiłam.
Jutro zrobię z niej bagietki, bo potrzebne mi do obiadu.Jak dobre to liczę na przepis![]()
yrsa @ 30 Apr 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1659957Daj znać, jak wyszły bagietki. Piekłam tylko raz w życiu, bo nie byłam zachwycona efektem.Zrobiłam wreszcie wg Hamelmana na pate fermente. Wyszły super!
A przed chwilą już zrobiłam bigę na jutrzejsze paluchy z zielonymi oliwkami właśnie z książki Leader’a. Spodobały mi się na zdjęciu i akurat mam oliwki![]()
Krystyna9 @ 30 Apr 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1660031a ja własnie widziałam Małgosine bagietki. Cuuuuuuuuudne somTeż je widziałam, super są, takie rasowe![]()
mirabbelka @ 30 Apr 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1660032Zrobiłam wreszcie wg Hamelmana na pate fermente. Wyszły super!Zapisałam sobie, że chwalisz.
mirabbelka @ 30 Apr 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1660032A przed chwilą już zrobiłam bigę na jutrzejsze paluchy z zielonymi oliwkami właśnie z książki Leader?a. Spodobały mi się na zdjęciu i akurat mam oliwki
Tu też czekam na recenzję.
A u mnie rośnie Light Silesian Rye. Chyba najlepszy z chlebów, które ostatnio upiekłam (czyli w czasie zarazy).
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.