Likier kawowy*

cleopa

Member
Mar 19, 2008
168
0
0
no i ma klopot bo mam i kawę i wódką ale obeszłam cale miasto i ..laski brak
icon_sad.gif
icon_sad.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Nie stersaj
icon_wink.gif

Zamiast laski dalam cukier waniliowy
daumen.gif

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,921
6,343
113

kas1986

Member
Cze 19, 2008
832
0
0
dziś zrobiłam, zamiast laski wanilii użyłam cukru waniliowego a zamiast zwykłago cukru słodzika- taka mała oszczędność kalorii.

O matko, jakie to pyszne, gdyby nie fakt, że mam jutro egzamin wypiłabym cały. Tym bardziej, że uwielbiam kawę ( i m.in. to skłoniło mnie do zrobienia tego likieru). Bardzo dziękuję za przepis, to na pewno nie ostatni raz:)

to mój pierwszy post mimo,iż zarejestrowałam się dość dawno temu. Miło mi, że wypadło na tak "pozytywny" wątek:D

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
skoro można jakkolwiek przefiltrować kawę, to może można przez ekspres przelewowy? Ważne, aby moc kawy zachować. Czy ten likier ma moc pobudzającą kawy? Kto doznał, niech opowie.
Robię jutro, wysłałam męża po spiryt
icon_smile.gif

lilka

Member
Mar 29, 2008
245
0
0
Zrobiłam dzisiaj likierek, nie miałam laski wanili i dałam cukier waniliowy. Likier pyszności na świeżo a po odstaniu to bedzie miodzio. Dzięki za przepis i pozdrawiam.

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
duende @ 29 Dec 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=796801skoro można jakkolwiek przefiltrować kawę, to może można przez ekspres przelewowy? Ważne, aby moc kawy zachować. Czy ten likier ma moc pobudzającą kawy? Kto doznał, niech opowie.
Robię jutro, wysłałam męża po spiryt
icon_smile.gif
Jaki spiryt? Jobi pisała o wódzi nie o spirycie i dlatego to jest dobry i smakowity likierek.

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
jaka @ 28 Nov 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=915938Oj samanto, nieuważnie przeczytałaś dyskusję...
icon_smile.gif
w poście 9 napisała:

W tym roku i ja KONIECZNIE zrobię ten likier, i będziemy go pić na przemian z Nalewką Bożonarodzeniową
icon_mrgreen.gif
O psiakość, faktycznie. A ja wódkę zakupiłam w tym celu. Ale cholera przeleciałam dzisiaj całe to "miasto" i nie znalazłam ani jednej laski wanilii. Czyli dzisiaj raczej nie zrobię, a szkoda bo nawet dla niej karafkę specjalną zakupiłam. Mała jest ale ładna.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy