cleopa @ 22 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=779286no i ma klopot bo mam i kawę i wódką ale obeszłam cale miasto i ..laski brak![]()
Polecam Ci tego sprzedawcę:
http://www.allegro.pl/item478603442_wanili...suprsprzed.html
Wanilia jest świetnej jakości, dużo tańsza niż w sklepach, a przesyłka przychodzi po kilku dniach od zamówienia.
cleopa @ 12 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=788990a mi jakas slabiutka wyszala....albo ze mnie taki pijak
Z ilości składników wynika, że nalewka faktycznie wychodzi dość słaba. Ale lubiący mocniejsze trunki mogą zmniejszyć ilośc wody, a zwiększyć ilość wódki.![]()
duende @ 29 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=796801skoro można jakkolwiek przefiltrować kawę, to może można przez ekspres przelewowy? Ważne, aby moc kawy zachować. Czy ten likier ma moc pobudzającą kawy? Kto doznał, niech opowie.
Robię jutro, wysłałam męża po spiryt
Jaki spiryt? Jobi pisała o wódzi nie o spirycie i dlatego to jest dobry i smakowity likierek.
jobi @ 11 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=410732Wyłącznie spirytusu, rozcieńczonego do ok 40%W tym roku i ja KONIECZNIE zrobię ten likier, i będziemy go pić na przemian z Nalewką Bożonarodzeniową![]()
jaka @ 28 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=915938Oj samanto, nieuważnie przeczytałaś dyskusję...w poście 9 napisała:![]()
W tym roku i ja KONIECZNIE zrobię ten likier, i będziemy go pić na przemian z Nalewką Bożonarodzeniową
O psiakość, faktycznie. A ja wódkę zakupiłam w tym celu. Ale cholera przeleciałam dzisiaj całe to "miasto" i nie znalazłam ani jednej laski wanilii. Czyli dzisiaj raczej nie zrobię, a szkoda bo nawet dla niej karafkę specjalną zakupiłam. Mała jest ale ładna.
jobi @ 11 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=410742Można użyć zwykłej wódki, tylko takiej mocniejszej i bez dodatków zapachowych.
(...)
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.