- Kwi 8, 2011
- 5,180
- 594
- 113
60 dkg maki
22 dkg cukru pudru
2 opakowania cukru waniliowego
4 żółtka
40 dkg masła
Zarobic ciasto, zostawić pol godziny w lodowce.
Następnie ciasto rozwałkować dosyć cienko (okolo 2mm), wycinać 2 rodzaje krążków, okrągły i ząbkowany. W ząbkowanym wycinać 3 otwory. Piec na jasny kolor w temperaturze 150 st.
Dolna cześć (okrągły) posmarować marmolada z czerwonej porzeczki, nałożyć ząbkowana cześć, posypać cukrem pudrem. I do pudełeczka.
Pokazuje wycinaczkę bo podobno wszystkie inne sie nie liczą
.
22 dkg cukru pudru
2 opakowania cukru waniliowego
4 żółtka
40 dkg masła
Zarobic ciasto, zostawić pol godziny w lodowce.
Następnie ciasto rozwałkować dosyć cienko (okolo 2mm), wycinać 2 rodzaje krążków, okrągły i ząbkowany. W ząbkowanym wycinać 3 otwory. Piec na jasny kolor w temperaturze 150 st.
Dolna cześć (okrągły) posmarować marmolada z czerwonej porzeczki, nałożyć ząbkowana cześć, posypać cukrem pudrem. I do pudełeczka.
Pokazuje wycinaczkę bo podobno wszystkie inne sie nie liczą
Załączniki
Ostatnia edycja: