- Kwi 8, 2011
 
- 5,237
 
- 594
 
- 113
 
60 dkg  maki
22 dkg cukru pudru
2 opakowania cukru waniliowego
4 żółtka
40 dkg masła
Zarobic ciasto, zostawić pol godziny w lodowce.
Następnie ciasto rozwałkować dosyć cienko (okolo 2mm), wycinać 2 rodzaje krążków, okrągły i ząbkowany. W ząbkowanym wycinać 3 otwory. Piec na jasny kolor w temperaturze 150 st.
Dolna cześć (okrągły) posmarować marmolada z czerwonej porzeczki, nałożyć ząbkowana cześć, posypać cukrem pudrem. I do pudełeczka.
Pokazuje wycinaczkę bo podobno wszystkie inne sie nie liczą
 .
	
		
			
		
		
	
			
			22 dkg cukru pudru
2 opakowania cukru waniliowego
4 żółtka
40 dkg masła
Zarobic ciasto, zostawić pol godziny w lodowce.
Następnie ciasto rozwałkować dosyć cienko (okolo 2mm), wycinać 2 rodzaje krążków, okrągły i ząbkowany. W ząbkowanym wycinać 3 otwory. Piec na jasny kolor w temperaturze 150 st.
Dolna cześć (okrągły) posmarować marmolada z czerwonej porzeczki, nałożyć ząbkowana cześć, posypać cukrem pudrem. I do pudełeczka.
Pokazuje wycinaczkę bo podobno wszystkie inne sie nie liczą
Załączniki
			
				Ostatnia edycja: