wyscielenie formy keksowki papierem do pieczenia jest prawie niemozliwe, caly czas mi ten papier wyskakiwal, dobrze ze moj tata akurat przyszedl i mi przytrzymal papier
![]()
Czego nie kumasz?
Jaśniej się chyba nie da!
Sprawa jest naprawdę prosta. Przewracamy formę do góry nogami, docinamy papier do rozmiarów formy i modelujemy na niej zgrabny "pakuneczek".
Następnie chwytamy za przygotowany "pakuneczek", zdejmujemy go z foremki, odwracamy foremkę do pozycji właściwej i wkładamy do niej przygotowany papier.
Obcinamy zbędne "nawisy" papieru. I gotowe!
Ojej, nie denerwuj się proszęblondynka jestem
widziałam, że ładnie zrobione, ale nie wiedziałam jak te piękne boczki się zrobiły
a Ty je na zewnątrz zrobiłaś a nie dopiero w środku
Fajnie to wyszło, ja już wszystko wiedzieć, ja już wszystko rozumieć, dzięki![]()
Przyznac sie, jak z mieszaniem podczas zamrazania. Znajac siebie, moge albo zapomniec, albo robic za czestoNie mieszałam ni razu w zamrażarce![]()
dziewczyny, rozumiem że jak na parze to się całe jajka ubija a nie jak w przpisie osobno żółtka i białka?Tak, całe jajca się ubija![]()
zrobiłam dopiero wczoraj. W smaku pyszne!!! ale o dziwo nie są bardzo zmrożone a miękkie (czemu??). Wyszły mi takie kremowe. Tylko, że strasznie ich mało. Z 1 porcji to może szklanka lodów wyszła :? . Chyba za długo jednak na parze te jajca ubijałam (pierwszy raz zresztą i nie wiedziałam ile to powinno trwać) bo bardzo mi się gęsta ta masa zrobiła i jakoś po ostudzeniu maleńko jej było i miałąm trudności z wymieszaniem jej, tak się zrobiła gęsta :?
Kasha, na całą keksówkę to z ilu porcji robiłaś?Z podwójnej porcji, bo ilość składników na oko małą mi się zdała![]()
Małą keksóweczkę wypełniłam, nie taką ogromniastą![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.