- Lis 28, 2005
- 34,041
- 6,495
- 113
Wzorując się nieco na przepisie D. Lebovitza na lody kawowe zrobiłam kilka dni temu na działce lody jagodowe.
Dałam około 3 szklanek jagód (zmiażdżonych tłuczkiem do ziemniaków, bo blender wyzionął ducha
), 200 ml śmietanki 30%, 1/2 szklanki mleka i puszkę słodzonego mleka skondensowanego. Nawet na trzeci dzień lody dawały się nabierać łyżką od razu po wyjęciu z zamrażalnika!
Dla mnie były tradycyjnie ciut za słodkie, ale domownikom i gościom bardzo smakowały.
Dałam około 3 szklanek jagód (zmiażdżonych tłuczkiem do ziemniaków, bo blender wyzionął ducha

Dla mnie były tradycyjnie ciut za słodkie, ale domownikom i gościom bardzo smakowały.

Ostatnią edycję dokonał moderator: