Łydki kurczakowe w opakowaniu*

wokkasz

Member
Gru 31, 2008
206
0
0
Krystyno! jestem twoim wielbicielem:) - proszę, więcej cudownych przepisów na drób
anbetung.gif

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
O mamo, ależ wykwitnie ta nóżka wygląda
icon_mrgreen.gif
mniam.gif

Krysiu,czy wstawiasz te nóżki w cieście na dolna część piekarnika, czy pieką się na środkowej?
Czasami ciasto francuskie lubi mi nie dopiec się w środku pomimo zarumienienia na zewnątrz.Ktoś mi powiedział,ze trzeba piec je na dole piekarnika, ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować i trochę się obawiam,że mogłoby się spalić?
gruebel_2.gif

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Akulka @ 5 Jul 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=870552O mamo, ależ wykwitnie ta nóżka wygląda
icon_mrgreen.gif
mniam.gif

Krysiu,czy wstawiasz te nóżki w cieście na dolna część piekarnika, czy pieką się na środkowej?
Czasami ciasto francuskie lubi mi nie dopiec się w środku pomimo zarumienienia na zewnątrz.Ktoś mi powiedział,ze trzeba piec je na dole piekarnika, ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować i trochę się obawiam,że mogłoby się spalić?
gruebel_2.gif
Akulko, piekę na dolnej półce. Przy takiej temperaturze w piekarniku, ciasto powinno byc już dobrze upieczone. W sumie, to wychodzi z tego bardzo szybki obiad. Pieczarki smażę sobie wieczorem i odcedzam z nadmiaru tłuszczu. Łydki też można spokojnie usmażyc wieczorem. Potem tylko ciach, ciach ciasto na kawałki (resztki na środek kwadratów), łydkę ustawic do pionu, zacisnąc mocno wokół kostki i do pieca. Zanim przygotujesz surówki, łydki już są prawie gotowe.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Super, dziękuję za odpowiedź.
cvety.gif

A więc jednak dół piekarnika - chyba znów się przekonam do francuskiego ciasta....
icon_mrgreen.gif

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Akulko, możesz użyc termoobiegu, zmniejszając temperaturę o 20 stopni od podanej. Wtedy masz pewnośc że gorące powietrze dotrze ze wszystkich stron.

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ha, trzeba najpierw termoobieg mieć
icon_mrgreen.gif
Ale nie martw się, dam sobie radę
lecker.gif

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
Krystyno jestem zachwycona tym sposobem na kurczaka
anbetung.gif
u mnie wprawdzie nie jest to ciasto francuskie bo dzis sie na to zdecydowlam a w osiedlowym sklepiku go nie bylo ale i tak pyszne, nastepnym razem zrobie na 100% z francuskim,aha i musze dodac ze nam o wiele bardziej smakowaly na zimno, fajnie mozna wczesniej zrobic
icon_smile.gif
super!

Załączniki

• P1040573.JPG
    P1040573.JPG
    184 KB · Wyświetleń: 0

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
juz robiłam je kilka razy, wychodzą świetne, ale ja nei dodałam pieczarek ani sera

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy