Malgosimi @ 23 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=400401piilne!!! a jakbym dała zamiast karmelu krem krówkowy!!! help!!!ja bym dała. Taki Bonne Mamait (czy cóś takiego)?
Lis @ 24 Nov 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=400470Widziałam w sklepie płynny karmel w buteleczkach i przyznam się, że zastanawiałam się, czy nie kupic go specjalnie do tych właśnie magdalenek. Przy takim nadbagażu jaki już mamyTa żarłoczność kiedyś mnie zgubi.
Lis, i jak kupilas ?![]()
Hazo, czy twoj syrop karmelowy wyglada na jasnozloty w kolorze, czy tylko mi sie tak wydaje ?
Malgosiu, ciesze sie, ze smakuja.... ale ten silikon jakis dziwny masz, mi sie nic do silikonu nie przykleja.![]()
Tak, jasnozłoty. Nie wiem jaki w smaku, bo jeszcze nie otwierałam. Wczoraj widziałam w sklepie jeszcze inny, chyba ciut ciemniejszy.
W Bomi, coś około 14-15.- PLN za 150ml.
AgusiaH @ 3 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=405683Malgosiu, ciesze sie, ze smakuja.... ale ten silikon jakis dziwny masz, mi sie nic do silikonu nie przykleja.
Z mojego bez posmarowania też magdalenki słabo odchodzą.
hazo @ 7 Apr 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=274685Liska
i to jest wg mnie bardzo dobry pomysł, bo ja spróbowałam z karmelem zrobionym z cukru i to się nie udało. Przy próbie zmieszania karmelu z rozpuszczonym masłem zrobiła się z niego twarda gruda, która niezbyt chętnie chciała się rozpuścić i dobrze, że to było w maśle, to nic się nie przykleiło i mogłam masło - bez karmelu wlać do ciasta. Chyba ten portugalski karmel, to jest coś innego niż taki tradycyjnie rozpuszczony cukier, albo ja coś źle zrobiłam. <!--emoid--><!--endemo-->
Do następnych poszukam sosu toffi.Proponuje zebys do gotowego juz karmelu wlala troche wody i na malym ogniu(nie ma silnych) karmel si erozpusci.Wtedy polacz z maslem.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.