makaron z cukinia i philadelfia

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Grana padano jest moim serowym ulubiencem: zawsze mam go w domu. Poza tym jest bardzo zdrowy.
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
marghe @ 13 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=539281Linn, ale to zupełnie inne sery

Kojka, philadephia jest w każdym polskiem sklepie

ale jesli chcesz zastąpic to czyms w rodzaju Twój Smak, ale to juz nie będzie to samo
Jasne ze inne, ale Wlosi jedza taki makaron od czasow, kiedy philadelfii nie bylo. Nie widze problemu. Ja ddaje ostatnio nawet troche pesto bazyliowego.
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
kupiłam filadelfię.
icon_smile.gif

ja tylko sie zastanawiałam,co znaczy kostka. ja bym napisała pojemniczek, bo dla mnei kostka to twarogu:) ot i semantyka:))
 

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
kojka ja tak napisalam jako skrot myslowy
icon_smile.gif
zeby mniej wiecej ilosc podac (no i unas sa tez w kostkach , w papierku). ale dodam, ze od czasu wpisana przepisu juz tyle razy ten makaron zrobilam ze moge polecic dac troche wiecej sera niz 80g. wychodzi bardzo kremowe i naprawde dobre
icon_mrgreen.gif
no przynajmniej nam bardzo smakuje. zdaj relacje jak zrobisz!
icon_wink.gif


linn to jest przepis gdzie ani grana ani parmezan nie pasuja. z philadelphii powstaje kremowy sos, ktory podkresla smak cukinii i szafranu.

inna sprawa jest makaron z cukinia posypany grana ale to juz inny przepis.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kawazmlekiem

Moderator
Członek ekipy
Mar 19, 2005
37,849
6
38
Jejciu, jestem wypełniona po brzegi makaronem z sosem cukiniowo - serkowym, a i tak się poczułam super głodna czytając przepis na ten drugi makaron <śmiech>
 

szpulka

Member
Gru 10, 2006
117
0
0
Zrobiłam i było pyszne!
dance.gif


bahomet, miałaś świetny pomysł z tym przepisem, dzięki !
cvety.gif


Nie dodałam tylko szafranu (nie mam na składzie). Czy próbowała któraś z szafranem i bez? Ciekawa jestem czy bardzo zmienia to smak... Jak dla mnie bez szafranu jest pycha!
icon_biggrin.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
No i zrobiłam dziś - bardziej na kolację niż na obiad - ale zawsze.
Przepis prosty a danie niesamowicie smaczne
freu.gif
dziękuję.
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
zrobiłam juz dwa razy, po 1 nie dawałam szafranu bo zapomniałam,ze ma być
icon_smile.gif
) po drugie u nas filadelfia ma 125 g wiec było wiecej:)) pycha!!!!