- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
makaron jajeczny (tagliolini)
40 dag masła
1- 2 cytryny
1 pomarańcza
kieliszek białego wina
natka
szczypiorek
sól
pieprz
papryczka chilli lub pieprz kajeński
Wstawić wodę na makaron.
Zamiast przykrywki użyć żaroodpornego naczynia, do którego wrzucić: startą skórkę z cytryny i pomarańczy, sok z cytryny i pomarańczy, masło, wino, rozdrobnioną natkę i szczypiorek. Mieszać aż masło się rozpuści i wszystkie składniki się połączą.
Doprawić. Wymieszać z makaronem
40 dag masła
1- 2 cytryny
1 pomarańcza
kieliszek białego wina
natka
szczypiorek
sól
pieprz
papryczka chilli lub pieprz kajeński
Wstawić wodę na makaron.
Zamiast przykrywki użyć żaroodpornego naczynia, do którego wrzucić: startą skórkę z cytryny i pomarańczy, sok z cytryny i pomarańczy, masło, wino, rozdrobnioną natkę i szczypiorek. Mieszać aż masło się rozpuści i wszystkie składniki się połączą.
Doprawić. Wymieszać z makaronem